Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη διαφορά ηλικίας

Διάβασα την ανάρτηση «Έρωτας και προτεραιότητα» και θέλω να αναφερθώ στη δική μου παρόμοια ιστορία. Είμαι 23 ετών και συνδέομαι εδώ και επτά μήνες με τον Β, 53 ετών. Η διαφορά μας είναι 30 χρόνια, αλλά η σχέση μας είναι τέλεια. Αισθανόμαστε και οι δυο ερωτευμένοι και το εκφράζουμε. Βέβαια υπάρχει μια διαφορά ιδεών και νοοτροπίας, αλλά με την αγάπη ξεπερνιέται. Είναι διαζευγμένος με μια κόρη περίπου συνομήλική μου.

Για μέλλον δεν έχουμε συζητήσει, αλλά εγώ ανησυχώ. Τι θα γίνει; Θα μπορέσουμε να ζήσουμε μαζί; Ποια θα είναι η αντίδραση των γονέων μου, των δικών του και του περιβάλλοντος; (Η σχέση μας είναι ακόμα κρυφή). Θα μπορέσουμε ίσως κάποτε να παντρευτούμε;

Ξέρω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά τον αγαπώ και δεν μπορώ πλέον να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν.

Τ

 
Για τις σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας ισχύουν όσα έγραψα και στη φίλη της προηγούμενης ανάρτησης. Δεν έχω καμιά αντίρρηση, αν είστε ερωτευμένοι και περνάτε τόσο καλά, να συνεχίσετε τη σχέση σας απολαμβάνοντας το παρόν.

Σχετικά με το μέλλον, θα σε προσγειώσω λέγοντας πως ελάχιστες τέτοιες σχέσεις επιβιώνουν στο χρόνο και μάλιστα καταλήγουν σε γάμο.

Δεν θα αναφερθώ στα στερεοτυπικά θέματα (γονείς σου, δικοί του, περιβάλλον) τα οποία πιστεύω πως είναι δευτερεύουσας σημασίας και πάντα ενθαρρύνω τα άτομα να τα ξεπεράσουν.

Θα αναφερθώ στα ουσιαστικά, αν πρόκειται για σχέση ζωής και γάμο:

·         Όσο περνούν τα χρόνια η διαφορά ηλικίας θα καθιστά τον τρόπο ζωής σας όλο και πιο ασύμβατο. Στο τρόπο ζωής συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της σεξουαλικής ζωής. Μετά από 20 χρόνια εσύ θα είσαι 43 κι εκείνος 73.

·         Αν θελήσετε να αποκτήσετε παιδιά, η μεγάλη διαφορά με τον πατέρα  τους είναι αποτρεπτική.

·         Κανείς δεν ξέρει πόσο θα ζήσει, αλλά αν λάβουμε υπόψη τους μέσους όρους, είναι πιθανό να μείνεις μόνη σε πολύ δημιουργική ηλικία.

·         Εσύ είσαι πολύ νέα και δεν έχεις εμπειρία ζωής. Θα σε απέτρεπα από σκέψεις γάμου και παιδιών για αρκετά χρόνια ακόμα, ανεξαρτήτως της ηλικίας του συζύγου.

·         Ένας γάμος προϋποθέτει συμφωνία των συζύγων σε ιδεολογικά θέματα και τρόπο ζωής. Οι διαφορές μεταξύ σας, που έχεις ήδη εντοπίσει, μπορεί τώρα να γεφυρώνονται εύκολα γιατί δεν μένετε μαζί και δεν έχετε να αντιμετωπίσετε σοβαρά θέματα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο σε ένα γάμο.

·         Επτά μήνες όμορφης ερωτικής σχέσης δεν αποτελούν ικανό χρόνο για να σκεφτεί κάποιος το γάμο, όταν μάλιστα οι συνθήκες είναι αντίξοες.

Πέρα από όλα αυτά, εγώ θέλω να επικεντρώσω σε σένα. Πρέπει να ψάξεις αν στον έρωτά σου υπάρχει κάποιο απωθημένο (πιθανότατα πατρικής φιγούρας) και αν ο έρωτας αυτός εμπεριέχει και κάποια τάση προσκόλλησης. Τι είναι αυτό που σε κάνει να σκέφτεσαι τόσο μικρή το γάμο; Η προσωπική σου ζωή πώς είναι; Σπουδάζεις, εργάζεσαι, έχεις φίλους, ενδιαφέροντα, κοινωνική ζωή; Φρόντισε να βάλεις θεμέλια σε μια δική σου ζωή και απόλαυσε τη σχέση σου στο παρόν.

4 σχόλια:

  1. Πως ειναι η ερωτικη σας ζωη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φίλη της ανάρτησης δεν διευκρινίζει, οπότε το εντάσσω στο "τέλεια" της σχέσης της. Πράγματι, στην ηλικία αυτή ένας άντρας μπορεί να είναι ακόμη πολύ ζωντανός και αυτό σε συνδυασμό με την εμπειρία του να τον κάνει άριστο σεξουαλικό σύντροφο για μια νέα και σχετικά άπειρη κοπέλα. Μην ξεχνάμε πως σε μια τέτοια σχέση κατά κανόνα ο άντρας έχει το "πάνω χέρι" όσον αφορά τη συχνότητα και τη διάρκεια των συναντήσεων και των ερωτικών συνευρέσεων. Τα προβλήματα στον τομέα αυτόν αρχίζουν αργότερα, σε συνδυασμό και με κοινωνικά ερεθίσματα και την περιέργεια της κοπέλας να αποκτήσει κι άλλες εμπειρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη χειρότερη εμπειρία ζώ εγώ με το παιδί μου μήνες τώρα, που κάποιος της ίδιας ακριβώς ηλικίας έκανε πλύση εγκεφάλου στο παιδί μου,σε διάσταση χωρίς διαζύγιο εμφανίζεται και κάνει τον αρραβωνιάρη και την απομάκρυνε από όλη την οικογένεια, γονείς αδέρφια, συγγενείς φίλους. Με μια διαφορά. Ο μεσήλικας κύριος είναι και χρυσαυγίτης και χρησιμοποιεί ακριβώς αυτή τη μεθοδολογία με τα ψέμματα και τα φούμαρα, εκμεταλευόμενος τη χαμηλή αυτοεκτίμηση του παιδιού μας. Αφού της έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί μας την τρέχει από μνημόσυνα μίσους, σε μελιγαλάδες και φενεούς και κατόπιν στις τοπικές οργανωσεις των εγκληματιών αυτών. Προσοχή στους γονείς να προστατέψουν τα παιδιά τους. Σε κανέναν να μη συμβεί αυτό που πάθαμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.