Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Διαφορά ηλικίας και παιδί

Είμαι 33 ετών και εδω και ένα χρόνο έχω σχέση με μια κοπέλα 43 ετών. Ταιριάζουμε σε όλα, έχουμε απόλυτη Χημεία και είναι πραγματικά η γυναίκα που έψαχνα. Σε καμμία περιπτωση δεν φαίνεται η ηλικία της
Η κοπέλα έχει κάνει δύο αποτυχημένους γάμους, εχει πλέον ελάχιστο χρόνο για παιδί και μου ζητάει συνεχώς να επισημοποιήσουμε την σχέση μας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν νιώθω έτοιμος ακόμα για παιδί. Εχουμε ήδη χωρίσει 2-3 φορές για αυτο τον λόγο και συνεχώς τα ξαναφτιάχνουμε. Δεν την αδικώ. Απλά φοβάμαι τις απότομες αλλαγές στην ζωή μου με την πιθανή έλευση του παιδιού. Φοβάμαι την περίπτωση να μην μπορέσει να κάνει παιδί (λόγω ηλικίας) γεγονός που θα με φερει και εμένα σε αδιεξοδο καθως δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να αποτελέσω εγώ το τρίτο χωρισμό της γεγονός που θα την αποτελειώσει ψυχολογικά. Θα προτιμούσα να συζήσουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μετα να ερθει το παιδί φυσιολογικά. Όχι απότομα!
 Οι γονείς μου φυσικά αντιδρούν έντονα σε αυτην την σχέση (λόγω των στερεοτύπων) και αυτο ίσως να με έχει επηρεάσει λίγο. Δεν είναι όμως ο βασικός λόγος που μου δημιουργούνται οι αμφιβολίες για το αν πρέπει να προχωρήσω.Το "κακό" είναι ότι την αγαπώ και την θέλω πολύ. Θα ήθελα την γνώμη σας.
Β.

Το θέμα σου είναι σύνθετο.
Αρχικά είναι το θέμα της ηλικίας. Δέκα χρόνια διαφοράς υπέρ της γυναίκας θέτουν κάποια προβλήματα: Ένας άντρας στην ηλικία σου μπορεί να μην είναι έτοιμος για γάμο και παιδιά, μπορεί να μην είναι αποκαταστημένος οικονομικά (με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες) ή μπορεί να μη έχει ζήσει το πλήθος των εμπειριών που επιθυμεί ώστε να καταλήξει σε σχέση ζωής. Μια γυναίκα στην ηλικία της φίλης σου είναι οριακή για την απόκτηση παιδιού, έχει αποφασίσει τον τρόπο ζωής που επιθυμεί και έχει αρκετές εμπειρίες. Η διαφορά που τώρα δεν φαίνεται, σε κάποια χρόνια πιθανότατα θα είναι εμφανής, πχ. όταν η σύζυγος θα είναι 60 και ο σύζυγος 50.
Το κοινωνικό μέρος κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να σας επηρεάζει. Αν εσείς είστε αποφασισμένοι και σίγουροι, αφήστε τους άλλους να λένε… Σπάνια όμως τα μέλη του ζευγαριού έχουν τη σιγουριά και την αποφασιστικότητα να μην επηρεαστούν από τις κοινωνικές πιέσεις, οπότε αυτές μπορεί να τους χαλούν τη σχέση.
Άλλο θέμα είναι η ετοιμότητα για παιδί. Το βρίσκω απόλυτα δικαιολογημένο και σωστό οι σχέσεις να προχωρούν με στάδια. Τουλάχιστον ένας χρόνος καλής σχέσης, μετά τουλάχιστον άλλος ένας καλής συμβίωσης, τουλάχιστον άλλος ένας καλού γάμου και στη συνέχεια βάζετε μπροστά για παιδί. Θεωρώ πως πριν περάσουν άλλα 2 χρόνια, δεν είναι λογικό να επιδιώξετε παιδί, το οποίο θα χρειαστεί βέβαια τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο για να γεννηθεί. Αν το ένα μέλος του ζευγαριού είναι ανέτοιμο για παιδί, καλύτερα να μην προχωρούν γιατί αυτό μπορεί να επιδράσει άσχημα πάνω στην ψυχική κατάσταση του πιο απρόθυμου, στη σχέση τους και στο παιδί. Είναι πιθανό επίσης η φίλη σου, εκτός από τα συναισθήματά της για σένα, να θέλει να «παίξει το τελευταίο της χαρτί» μαζί σου, λόγω ηλικίας και διαζυγίων, οπότε δεν πρέπει να προσαρμοστείς στο ρόλο αυτό.

Θα πρέπει λοιπόν να της δηλώσεις πως θέλεις πιο αργούς ρυθμούς, γιατί αλλιώς η σχέση σας θα κινδυνεύσει. Καλύτερα να επιδιώξετε παιδί σε 2 χρόνια και να υπάρχει πιθανότητα να μην τα καταφέρετε λόγω ηλικίας της, παρά να το κάνετε αμέσως και να χωρίσετε μετά. Αν το θέμα του παιδιού αποδειχτεί ικανό να σας χωρίσει, τότε η σχέση σας δεν ήταν αρκετά δυνατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.