Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Σύζυγος χρήστη

Eιμαι 33χρονων παντρεμενη 8χρονια με εχω ενα παιδακι 7χρονων. εδω και μια βδομαδα πειρα την αποφαση να χωρισω απο τον αντρα μου γιατι κανει χρηση ναρκωτικων  ουσιων. το ανακαλυψα πριν 6χρονια και εχω  κανει τα παντα για να  τον βοηθησω αλλα το μονο που ακουω ειναι υποσχεσεις και τιποτα αλλο. ηξερα οτι εκανε χασις που και που αλλα στην πορεια  ανακαλυψα οτι πινει φαρμακα και καπνιζει και ηρωινη. να σημειωσω  οτι   εχω χασει τον αδερφο μου απο ναρκωτικα και επειδη ξερω την καταληξη αυτων των πραγματων εβαλα τα δυνατα μου για να τον βοηθησω χωρις κανενα αποτελεσμα. σταματουσε για λιγο και μετα εκανε τα ιδια. τον εχω  διωξει απο το σπιτι αλλα δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να πω στο παιδι μου. εχει καταλαβει πολλα ο μικρος γιατι τον εχει  δει ανα διαστηματα χαλια.αυτο που μπορεσα να του πω ειναι οτι ο  μπαμπας του πινει μπυρες και γι αυτο ειναι ετσι. σας παρακαλω νοιωθω οτι πλεον δεν μπορω να χειριστω την κατασταση σε ψυχολογικο επιπεδο και χρειζομαι την συμβουλη σας οποσδηποτε.
Ν.

Ο σύζυγος του εθισμένου παίζει ρόλο επικουρικό στη θεραπεία του. Αν το άτομο αποφασίσει να κάνει την προσπάθειά του με τους κατάλληλους θεράποντες ή ιδρύματα, ο σύζυγος πρέπει να συμπαρασταθεί. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει ο σύζυγος να «αναλάβει» την κατάσταση δηλ να τον «πηγαίνει» σε ειδικούς ή να του εκμαιεύει υποσχέσεις. Η πορεία του εθισμένου προς την απεξάρτηση αποτελεί καθαρά προσωπικό αγώνα.
Αν ο εθισμένος δεν κάνει προσπάθειες, ο σύζυγος έχει δικαίωμα να μην αντέξει και να φύγει, προστατεύοντας τον εαυτό του και τα παιδιά.
Θεωρώ λοιπόν καλό που χωρίσατε μετά από 6 χρόνια χρήσης. Αν στο μέλλον προσπαθήσει και απεξαρτηθεί και σε βρει ακόμη ελεύθερη, τότε το ξαναβλέπετε.
Στο παιδί θα πεις όσο κομμάτι της αλήθειας μπορεί να αντέξει η ηλικία του: ο μπαμπάς έχει κάποια προβλήματα, όπως να πίνει και να καπνίζει πολύ, πράγμα που σε στενοχωρεί και σας κάνει να μαλώνετε. Γι αυτό αποφασίσατε να μείνει σε άλλο σπίτι, τουλάχιστον προς παρόν, και για το μέλλον δεν ξέρετε.

Πιστεύω πως χρειάζεσαι καθοδήγηση στις συνθήκες της συγκεκριμένης περίπτωσης, με κανονική ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.