Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Είναι νωρίς για συζητήσεις;


Είμαι 33 χρονών και ζω στο εξωτερικό εδώ και 4 χρόνια. Πρόσφατα γνώρισα κάποιον (μη Έλληνα) μέσω του διαδικτύου. Είναι 40 χρονών με πολύ καλή δουλειά ,ευκατάστατος και χωρίς υποχρεώσεις από προηγούμενο γάμο.
Από την πρώτη μέρα της γνωριμίας μας δημιουργήθηκε πολύ έντονη έλξη και προχωρήσαμε γρήγορα στο σεξ. Εγώ πίστευα πως δε θα ξαναεπικοινωνούσε, αλλά έχουμε βρεθεί άλλες δύο φορές. Οι συναντήσεις μας μέχρι τώρα δεν είναι καθαρά και μόνο σεξουαλικές. Μου μαγειρεύει, μου δείχνει τα καινούρια πράγματα που αγοράζει και με ρωτάει τη γνώμη μου, μου μιλάει για την οικογένειά του, ρωτάει πράγματα για μένα. Συγχρόνως είναι πάρα πολύ τρυφερός και περιποιητικός. Στο προφίλ του έγραφε ότι ψάχνει κάτι σταθερό με καλές προοπτικές και ότι δε θέλει να επιδιώξει κάτι παρά μόνο αν πιστεύει ότι θα ταιριάζει με το άλλο άτομο.
Μέχρι στιγμής το πάω πολύ χαλαρά και αφήνω την πρωτοβουλία καθαρά σε αυτόν για να διερευνήσω τις προθέσεις του. Επικοινωνεί μαζί μου μέσω μηνυμάτων μια-δυο μέρες πριν το Σαββατοκύριακο. Ξέρω ότι η δουλειά του είναι πολύ απαιτητική , αλλά  ομολογώ πως η συμπεριφορά του με τα μηνύματα είναι λίγο περίεργη. Δεν ξέρω αν δεν του αρέσει η επαφή μέσω κινητού, αλλά συνήθως αφήνει 3-5 μέρες για να επικοινωνήσει ξανά μαζί μου. Μερικές φορές στέλνει απλά ένα μήνυμα και όταν απαντάω ή κλείνω  με ερώτηση δεν απαντάει.
Πώς θα χαρακτηρίζατε μια τέτοια συμπεριφορά; Είναι νωρίς ακόμα για να κρίνω; Σκέφτομαι πως είναι καλύτερο να μη κάνω καμία συζήτηση για το τι θέλει και πως το βλέπει ακόμα. Προσπαθώ να μαντέψω από τη συμπεριφορά αν  ενδιαφέρεται μόνο για να βρισκόμαστε μια φορά την εβδομάδα ή θέλει να με γνωρίσει σιγά σιγά. Μου αρέσει πολύ αλλά δε θέλω να χτίσω προσδοκίες. Προτιμώ να δω από τη συμπεριφορά του αν ενδιαφέρεται περισσότερο ή  όχι. Μήπως είναι νωρίς για συζητήσεις;

Σ.


Ναι, σίγουρα είναι νωρίς για συζητήσεις και πολύ περισσότερο για προσδοκίες.

Προχώρησες πολύ γρήγορα στο σεξ, οπότε δεν δόθηκε η ευκαιρία να βγαίνετε για κάποιο διάστημα, να συζητήσετε κι έτσι να δείτε τι ζητά ο καθένας σας (ανεξάρτητα αν αυτό που ζητά θα το βρει τελικά στον άλλον). Το τι γράφει στο προφίλ του δεν πιστεύω πως έχει σημασία και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναιρεθεί…

Έτσι όπως το ξεκινήσατε μοιάζει μια σεξουαλική σχέση του Σαββατοκύριακου, η οποία όμως έχει μια άλλη ποιότητα και είναι πιθανό να εξελιχθεί.

Πιστεύω πως αφού σου αρέσει, σταδιακά θα πρέπει να λάβεις κι εσύ κάποιες πρωτοβουλίες. Έτσι όπως γίνεται το πράγμα, εκείνος έχει την επιλογή και την πρωτοβουλία κι εσύ ακολουθείς. Γιατί αυτό; Ακόμη και σε μια καθαρά σεξουαλική σχέση πρέπει να υπάρχει ισότητα. Πχ να τηλεφωνήσεις εσύ πρώτη σχετικά με το Σαββατοκύριακο ή ακόμη να τον προσκαλέσεις μια ενδιάμεση μέρα απλώς για να βγείτε κάπου. Επίσης λες πως οι συναντήσεις δεν περιορίζοντα στο σεξ. Βγαίνετε; Έχεις γνωρίσει κάποιους φίλους του; έχει γνωρίσει δικούς σου; Θα μπορούσες πχ να τον καλέσεις να βγείτε με κάποιους φίλους σου ή να τους καλέσεις όλους στο σπίτι σου. Λάβε κάποιες τέτοιες πρωτοβουλίες και δοκίμασέ τες για 1-2 μήνες.

Αν φανεί δεκτικός, δεν χρειάζεται συζήτηση,  η σχέση σας αρχίζει να διαμορφώνεται σαν «κανονική» σχέση και βλέπετε πώς θα πάει. Αν αρνηθεί τις δικές σου πρωτοβουλίες, πες του ευθέως πως σου αρέσει και εσύ θα ήθελες να το δείτε σαν την αρχή μιας κανονικής σχέσης και όπου πάει. Με τη ευκαιρία, μπορείς να τον ρωτήσεις πώς βλέπει εκείνος την κατάσταση μεταξύ σας και αν συμφωνεί να το δείτε έτσι.

4 σχόλια:

  1. Απο την ημέρα της γνωριμίας σας στο διαδίκτυο, πόσος καιρός μεσολάβησε μέχρι να βρεθείτε στην έξω ζωή?
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Η γρήγορη συνάντηση είναι δείγμα πως ο φίλος σου δεν είναι ένας κορτάκιας του διαδικτύου και πως δεν έχει να κρύψει πράγματα.

      Διαγραφή
  3. To αναποδο θα ελεγα κυρια Κατια.
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.