Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Το ύποπτο κολιέ

Mετακομίσαμε οικογενειακώς. Την ημέρα εκείνη άνοιξα το πορτοφόλι του άντρα μου να πάρω ψιλά να πληρώσω κάτι και βρήκα ένα γυναικείο κολιέ. Τον ρώτησα και μετά από πολλές υπεκφυγές, είπε πως το είχαν στη δουλειά και το προόριζε για μένα.
Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα μετά από ενδείξεις πως είναι μιας γνωστής μας. Βρήκα φωτογραφίες που το φορούσε ενώ δεν το φοράει πια. Κι επειδή εκείνη τις είχε σβήσει τις βρήκα από κοινή μας φίλη.
Ανακάλυψα πως ξαφνικά διέκοψαν την φιλία μέσω fb. Του είπα λοιπόν ότι βρήκα ποια είναι και απλά μένει να μου το παραδεχτεί για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το παραδέχεται με τίποτα όσο ήρεμα και να του το έχω ζητήσει. Λέει πως με αγαπάει , δεν έχει κάνει κάτι και ότι όλα αυτά είναι χαζομάρες στο μυαλό μου.

Δεν του έχω αποκαλύψει το όνομα εκείνης. Σκέφτηκα να πάω και να της το δώσω έτσι απλά για να δω αντιδράσεις. Έχω 2 παιδιά ηλικίες 9 και 2,5 ετών. Παρακαλώ πολύ πείτε μου κάνω λάθος; Πώς να το χειριστώ;; Πώς να τον κάνω να ομολογήσει; Του είπα ότι περισσότερο με ενοχλεί το ότι με κοροϊδεύει τώρα που δεν μου λέει την αλήθεια παρά το γεγονός σαν γεγονός.
Περιμένω όσον το δυνατόν πιο άμεσα τη συμβουλή σας!
Δ

Ποτέ δε φταίει το τρίτο πρόσωπο αλλά ο δικός μας σύζυγος! Καμιά άγνωστη γυναίκα δεν μας υποσχέθηκε τίποτα, αλλά ο σύζυγός μας μας υποσχέθηκε κάποτε αιώνια πίστη και αγάπη. Αν εκείνος έχει διάθεση να ξενοκοιτάξει, αν δεν ήταν μ’ αυτήν το θέμα κάποιου «κολιέ» θα ήταν με κάποια άλλη. Δεν εγκρίνω τη στάση της συζύγου που πιάνει την αντίζηλό και της λέει τι;
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν πραγματικά είσαι σίγουρη για το θέμα που ανακάλυψες. Η ύπαρξη γυναικείου κοσμήματος στο πορτοφόλι και οι υπεκφυγές είναι σίγουρα ύποπτες. Δεν ξέρω όμως αν οι φωτο στο φβ και οι φβ φιλίες αποτελούν επαρκές πειστήριο για την ταυτότητα της κυρίας.
Αν είσαι σίγουρη, θέλω να σκεφτείς πώς ήταν μέχρι τώρα η σχέση σου με τον άντρα σου. Αγαπιέστε; Πώς είναι η συμπεριφορά του προς εσένα και η σεξουαλική σας ζωή; Υπάρχει επικοινωνία; Είναι καλός σύζυγος και πατέρας; Έχει δώσει αφορμές; Αν όλα αυτά πηγαίνουν καλά, αξίζει τον κόπο να δεις το θέμα πιο χαλαρά. Μετά από 10 χρόνια καλού γάμου, κάποιο φλερτ του ή της συζύγου, το οποίο δεν συνεχίστηκε, είναι βέβαια θέμα καβγάδων και ψυχρότητας αλλά όχι και λόγος να χαλάσουν το γάμο τους τελικά.
Τι να κάνεις: Πιάσε τον άντρα σου και πες του ευθέως πως γνωρίζεις ποια είναι η κυρία και πως δεν ανέχεσαι να σε κοροϊδεύει. Θέλεις να ξέρες τι έγινε και να βεβαιωθείς πως έχει λήξει. Και πως αν δεν το παραδεχτεί, να το συζητήσετε και να το λύσετε, εσύ δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς και κινδυνεύει ο γάμος σας.
Προφανώς φοβάται την αντίδρασή σου αν ομολογήσει. Υποσχέσου του πως δεν θα αντιδράσεις χειρότερα από αυτό που ήδη κάνεις και τήρησέ το.
Αν και πάλι δεν το παραδεχτεί ή
·        θα υποχωρήσεις ως προς την ταυτότητα και θα θέσεις απλώς όρους για το μέλλον. Εδώ πρέπει να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και να ελέγχεις την τήρηση των όρων έτσι ώστε να αποκτηθεί ξανά εμπιστοσύνη.
·        Αν αυτό το γεγονός έθιξε ριζικά τα συναισθήματά σου, διατήρησε την εμπόλεμη κατάσταση και άφησέ του την πρωτοβουλία να την επιλύσει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.