Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μικροπαντρεμένος

Είμαι 43 χρόνων και χωρισμένη εδώ και 4 χρόνια, με ένα παιδί. Είμαι σε σχέση 8 μήνες με τον Χ, 37 χρόνων, ο οποίος είναι παντρεμένος 19 χρόνια, με ένα παιδί και εκείνος. Ζούμε σε νησί.
Έχουμε μια πολύ όμορφη σχέση που γεμίζει και τους δυό μας. Σε όλα τα χρόνια που ο Χ ειναι παντρεμένος είμαι η δεύτερή του εξωσυζυγική σχέση. Αν και η πρώτη δεν ηταν ακριβώς σχέση, βρίσκονταν που και που μόνο και μόνο για να έρθουν σε σωματική επαφή. Η δική μας σχέση παλι ειναι μια κανονική σχέση. Η σύζυγος του οταν έμαθε την προηγούμενη του σχέση έγινε φυσικά έξαλλη και ήταν να χωρίσουν. Τελικά οχι μονο δεν χώρισαν αλλα ήρθαν σε σωματική επαφή και οι τρεις μαζι! Αυτο εγινε πολλά χρόνια πριν. Τώρα ειναι πιο ώριμος και εχει μετανιώσει που έγινε ο,τι έγινε γιατι είχε αντίκτυπο στην ψυχική υγεία της συζύγου του.
Η ερώτηση μου λοιπον είναι η εξής: Είναι δυνατόν μετά απο ολο αυτό που έχει συμβεί μεταξύ τους να υπάρχει ακόμα αγάπη, σεβασμός και να βλέπει ο ένας τον άλλον το ιδιο; Μου λεει οτι την αγαπάει! Ειναι δυνατόν η ειναι η συνήθεια που τους δένει;
Κ.

Ο φίλος σου, αν δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στις ηλικίες, παντρεύτηκε στα 18!
Σε τέτοια ηλικία οι νέοι, και εδικά τα αγόρια, δεν είναι ακόμα έτοιμα ούτε καν για σχέση των 2-3 μηνών, πόσο μάλλον για γάμο! Οπότε θα ήταν πολύ πιθανό ο Χ αφενός να απατήσει τη σύζυγό του και αφετέρου να έχει δεθεί μαζί της γιατί έχουν ουσιαστικά μεγαλώσει μαζί.
Την ψυχολογία της συζύγου δεν μπορώ να την ξέρω. Σίγουρα κι αυτή ως μικροπαντρεμένη έχει τα απωθημένα της από πλευράς εμπειριών και αφετέρου έχει δεθεί με τον Χ. Όταν έμαθε την εξωσυζυγική του σχέση, η αντίδρασή της ήταν τουλάχιστον…. αντικομφορμιστική! Και το τριο του σεξ φαίνεται πως δεν κατέστρεψε τη σχέση τους, αλλά αντίθετα έβλαψε τον ψυχισμό της συζύγου. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα αφενός να δεχτεί να κάνει τρίο με την ερωμένη της συζύγου και μετά να καταρρεύσει ψυχολογικά. Είσαι σίγουρη πως η ψυχική υγεία της θίχτηκε από το γεγονός αυτό  και όχι από κάτι άλλο;
Πάντως αν ο Χ σου λέει πως αγαπά τη σύζυγό του, πίστεψέ τον, όποια κι αν είναι η έννοια αυτής της αγάπης. Μπορεί να περιλαμβάνει συνήθεια, ανασφάλεια κτλ αλλά αν οι δυο αυτοί άνθρωποι είναι δεμένοι μεταξύ τους κανείς δεν μπορεί να σχολιάσει αν αυτό είναι «λογικό» και «δικαιολογημένο» ή όχι ή αν συνοδεύεται από σεβασμό και εκτίμηση.

Γιατί όμως το ρωτάς; Έχεις στόχο να χωρίσει ο Χ και να είστε μαζί; Κατά κανόνα οι παντρεμένοι έχουν την επιθυμία –ίσως ανομολόγητη- να διατηρήσουν την οικογένειά τους άθικτη και ταυτόχρονα να απολαμβάνουν τη σχέση με την ερωμένη. Αν δεν βλέπεις διάθεση χωρισμού από μέρους του, δεν έχει τόση σημασία γιατί μένει με τη σύζυγο. Το σημαντικό είναι πως δεν θα είναι ελεύθερος για κάτι παραπάνω μαζί σου.

1 σχόλιο:

  1. M αρεσει που λες οτι τωρα ειναι πολυ ωριμος! Μας τρολαρεις μαλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.