Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Χωρίζει από τη σύζυγο και εξαφανίζεται από την εξωσυζυγική σχέση

Είμαι 45 χρονών παντρεμένη 18 χρόνια, με δύο παιδιά. Δεν μοιάζω καθόλου για την ηλικία μου. Μοιάζω πιο πολύ με 35 χρονών. Απολυμένη από την δουλειά μου εδώ και 2 χρόνια. Με τον άντρα μου δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα. Απλά έχει χαθεί ο έρωτας και το πάθος όπως συμβαίνει στα περισσότερα ζευγάρια μετά από τόσα χρόνια γάμου.
Ο Χ είναι 33 χρονών παντρεμένος νιόπαντρος τότε με μία γυναίκα μεγαλύτερή του με καλή οικονομική κατάσταση, και με ένα μωρό. Γνωριστήκαμε μέσω ιντερνετ, εγώ ψάχνοντας για μία ανανέωση, κι εκείνος για να βρει μια διέξοδο από τον γάμο του ο οποιός μετά την γέννηση του παιδιού του είχε αλλάξει πάρα πολύ. Με τη γυναίκα του άπειρους τσακωμούς και το σεξ ανύπαρκτο.
Ερωτευτήκαμε παράφορα, η αγάπη μας ήταν πάνω από κάθε λογική. Ταιριάζαμε σε όλα. Δούλευσε στην επαρχία και ερχόταν Σαββατοκύριακα. Μιλούσαμε πολύ καθημερινά με τηλεφωνήματα και μηνύματα. Μου φερόταν άψογα, έλεγε ότι είμαι ο άνθρωπός του. Το μόνο μου παράπονο ήταν ότι όταν ερχόταν εδώ δεν πάλευε τόσο πολύ για να βρεθούμε περισσότερο, να μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Φοβόταν τι θα πει στην  γυναίκα του και τι θα κάνει μετά. Εγώ παρόλο που είμαι γυναίκα έβρισκα πιο εύκολα δικαιολογίες. Βέβαια κι εκείνος ζήλευε, δεν ήθελε να κάνω σεξ με τον άντρα μου αλλά μου έλεγε ότι είναι αναγκαίο κακό για να μην  καταλάβει ότι έχω κάτι άλλο, και γίνει κάτι και με χάσει!!!
Αυτη η ιστορία συνεχίστηκε 2 χρόνια περίπου. Ήμουν έτοιμη να τα θυσιάσω όλα για εκείνον, να φύγω από τον άντρα μου για να είμαστε μαζί. Κι εκείνος μου έλεγε ότι δεν μπορεί να μου ζητήσει να κάνω κάτι τέτοιο .Με μπέρδευαν τα λογια του και οι πράξεις του δεν συμβάδιζαν με όλα αυτά που μου έλεγε!! Πριν ένα μήνα τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο με την γυναίκα του και μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο και σκέφτεται να πάρει διαζύγιο.
Κάτι είχε αλλάξει όμως  στην στάση του απέναντί μου. Δεν μου τηλεφωνούσε, δεν μου έστελνε μηνύματα, μου έλεγε ότι είναι πιεσμένος στην δουλειά. Μετά από δική μου πίεση μου είπε ότι θέλει ένα χρονικό περιθώριο 3 εβδομάδες για να δει μήπως τον επηρεάζω ΕΓΩ σε όλο αυτό το θέμα του γάμου του και θέλει να σκεφτεί. Έκοψε κάθε επαφή. Μόνο ένα μήνυμα μέσα σε 3 εβδομάδες για να μου πει ότι τα πράγματα με εκείνον πηγαίνουν προς το διαζύγιο και η γυναίκα του τον παρακαλάει για δεύτερη ευκαιρία. Εγώ εξαφανίστηκα κι ακόμα περιμένω να με πάρει να μου πει κάτι. Έχω γίνει ράκος. Δεν ξέρω τι να πιστέψω πια. Τώρα που παίρνει διαζύγιο δεν θέλει να είμαστε μαζί?
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Συνέχεια κλαίω και δεν ξέρω τι να κάνω. Να τον ξεχάσω? Να πάρω εγώ πρωτοβουλία?
Σ

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά τέτοιες σχέσεις, όσο και είναι ενθουσιώδεις και με πάθος, έχουν συνήθως ημερομηνία λήξης…
Εύχομαι εσύ να είσαι η εξαίρεση, αλλά εμένα μου φαίνεται σαν μια κλασική περίπτωση: Ένας νέος άνδρας σε έναν ωφελιμιστικό γάμο και μια κατά 12 χρόνια μεγαλύτερη γυναίκα σε ένα γάμο που έχει γίνει ρουτίνα, ψάχνονται στο διαδίκτυο για λίγο «ακίνδυνο» φλερτ.
Είναι όμως πολύ απλό να έχεις ένα τέτοιο ενδιαφέρον όταν δεν σου επηρεάζει τα κεκτημένα. Μηνύματα, τηλεφωνήματα και κάποιες συνευρέσεις στα διαλείμματα των οικογενειακών Σαββατοκύριακων, δεν επηρέαζαν την οικογένεια του Χ. Επιπλέον, φρόντιζε να μη δώσει αφορμές στη σύζυγο και σε συμβούλευε να κάνεις το ίδιο. Φάνηκε εξ αρχής πως δεν ήθελε να αναστατώσει την οικογενειακή κατάσταση κανενός σας, ούτε και τη δική σου, για να μην έχεις απαιτήσεις μετά. Έτσι όπως ήταν η σχέση σας τον βόλευε πολύ. Ποιος δεν θέλει να έχει μια ωραία γυναίκα δοσμένη σ αυτόν με ψυχή και σώμα, αλλά να τη βλέπει σπάνια, αυτή να τον στηρίζει μακρόθεν σε ό,τι χρειαστεί αλλά να μην τον φορτίζει με καμιά ευθύνη; Και η οικογένειά του άθικτη…
Αποφάσισε να εξετάσει την πιθανότητα χωρισμού και θέλει να είναι ανεπηρέαστος. Αν χωρίσει, δεν θέλει να το κάνει για σένα. Εσύ ταίριαζες καλά ως εξωσυζυγική σχέση αλλά αν χωρίσει δεν είναι σίγουρο πως θα σε επιλέξει. Ίσως να σκέφτεται πως μια γυναίκα 12 χρόνια μεγαλύτερη και με 2 παιδιά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για σύντροφος ζωής… Ίσως πάλι να του πέρασε το πάθος του πρώτου καιρού….
Πάντως εμένα μου δίνει την εντύπωση της σταδιακής «εξαφάνισης». Τι μπορείς να κάνεις; Πρώτα –πρώτα να συνειδητοποιήσεις πως κατά πάσα πιθανότητα η σχέση σου δεν εξελιχθεί και να συνηθίσεις στην ιδέα πως μπορεί να ζεις και χωρίς τον Χ. Να ψάξεις επίσης τι δεν σε καλύπτει στην οικογένειά σου και αν αυτά είναι πολλά να δεις αν θέλεις να μείνεις εκεί. Επίσης να δεις ποιες ακάλυπτες ανάγκες σου σε έκαναν να προσκολληθείς τόσο πολύ σε μια σχέση που εξ αρχής έδινε ελάχιστες πιθανότητες εξέλιξης.

Σχετικά με το πώς να δράσεις άμεσα, πιστεύω πως δεν μπορείς να κάνεις άλλο από το να του δώσεις το χρόνο που θέλει. Με επιμονές και γκρίνιες δεν θα βγάλεις τίποτα. Υποθέτω πως του έχεις δηλώσει πως τον αγαπάς και περιμένεις. Δώσε του λοιπόν χρόνο το πολύ 1-2 μήνες και μετά δώσε του τελεσίγραφο πως αν δεν λάβει πρωτοβουλία φεύγεις εσύ. Και να το κάνεις! Γιατί, λυπάμαι που σου το λέω, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είσαι θύμα ενός συμφεροντολόγου «εξαφανισμένου».  

8 σχόλια:

  1. Αγαπητή θεματοθέτρια θέλω να σε ρωτήσω μήπως εσυ τον πίεζες να χωρίσει? Του ζητούσες δηλαδή να χωρίσει και να είσαστε κανονικά μαζί και με το νόμο?
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγώ δεν τον πίεζα να χωρίσει για να είμαστε μαζί.Με ρώταγε τι να κάνει κάθε φορά που τσακωνόταν με την γυναίκα του και με έπαιρνε τηλέφωνο μέσα στα νεύρα και στις φωνές ότι δεν αντέχει άλλο.Όταν βλέπεις αυτόν που αγαπάς να υποφέρει έτσι δεν θα του πω ότι πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να την αλλάξεις?Μην υπομένεις αυτή τη ζωή.Δεν σου αξίζει.Αυτό του έλεγα.Μου έφτανε να είμαστε μαζί.Και ας ήταν και με την γυναίκα του.Αλλά δεν μπορούσα να τον βλέπω να υποφέρει έτσι.Και ήταν εκείνος που μου έλεγε ότι τα πράγματα θα ήθελε να είναι διαφορετικά για εμάς,και να είμασταν αλλιώς,να μην είμασταν παντρεμένοι για να μπορούμε να χαρούμε τον έρωτά μας.Γι' αυτό έπαιρνα κι εγώ κάποιο θάρρος και έλεγα ότι έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχην θελω να σε συγχαρω διοτι εφτασες πολυ κοντα στο χωρισμο εφοσον ξερεις οτι ο γαμος σου δεν σε γεμιζει. Το αντιθετο απο αυτο που κανει ο αλλος. Η γυναικα του αραγε εχει παρει χαμπαρι κατι? Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγώ ήμουν έτοιμη να τα θυσιάσω όλα για εκείνον κι ας ήξερα ότι ο δρόμος μπροστά μου ήταν πολύ δυσκολος.Εκείνος μάλλον δεν ήθελε να αναλάβει ευθύνες.Μάλλον δεν μπορεί να αγαπήσει αληθινά και να δεθεί με κανέναν πραγματικά.Τελικά ήταν πολύ επιφανειακός και επιπόλαιος.Με την γυναίκα του ήταν μια περίεργη κατάσταση.Του έκανε ζήλειες,τον υποπτευόταν του πέταγε σπόντες αλλά από την άλλη δεν έκανε και τίποτα για να τον κρατήσει.Είχε αφοσωθεί στο παιδί και σε εκείνον συνέχεια του δημιουργούσε θέματα.Τώρα τον παρακαλάει να ξανασκεφτεί το διαζύγιο.









    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε θα λεγα οτι δε σε αγαπησε καθολου απλα πιστευω οτι το να επωμιστει καποιος ολο το πακετο του χωρισμου απο ενα γαμο, για τους περισσοτερους ανθρωπους ειναι ισχυροτερο απο τα οποια αισθηματα εχουν για ενα αλλο προσωπο ή απο αλλες παρορμησεις. Ο παντρεμενος εχει δεσμευτει ενωπιον θεου και ανθρωπων, κατα κανονα εχει παντρευτει χωρις να ναι συνειδητοποιημενος και κυριως τον πειραζει το ενωπιων ανθρωπων. Δε θελει επισης να χρεωθει την αποτυχια του γαμου γιατι ειναι ενα σοβαρο βημα στη ζωη καθε ανθρωπου. Περισσοτερο ομως ειναι οτι δε θελει μετα να του λενε οι φιλοι, γνωστοι, συγγενεις κλπ τι εγινε, γιατι χωρισες, χαλασες το σπιτι σου και αλλα τετοια. Θελει να διατηρησει την εξωθεν καλη μαρτυρια, την κοινωνικη ταμπελα που εχει παρει με το γαμο, να το παιζει καλος πατερας, οικογενειαρχης κλπ κλπ. Εχει μπει σε μια πορεια με λιγα λογια,. Μετα ειναι και οτι εχει τζαμπα νοσοκομα-υπηρετρια-μανα των παιδιων-μαγειρισσα-νοικοκυρα-πλυσιμο ρουχων-γρηγορο σεξ οποτε θελει κλπ κλπ κλπ.Ο παντρεμενος για να χωρισει πρεπει να ναι ή χαζος ή πολυ ωριμος σαν ατομο. Και στατιστικά αν το ψάξεις το 99% των παντρεμένων δε χωρίζουν αλλα προτιμούν το διπλό ταμπλό. Αισθάνονται και γόηδες μ αυτό τον τρόπο γιατι και οι απατημένες σύζυγοι αντι να τους στείλουν πακέτο στη μάνα τους διαινιζουν την κατάσταση για παρόμοιους λόγους. Φαύλος κύκλος η δουλειά ετσι για το θεαθήναι! Εμμονές με τους τύπους και απο ουσία μηδέν εις το πηλίκο, γι αυτο και κοιταει να ρίξει την ευθύνη της διάλυσης του γαμου σε σενα!

    Σε ρώτησα αν το ξέρει η γυναίκα του οτι την απατάει μπας και τον σουτάρει αυτή οποτε λυθεί το πρόβλημα,αλλα συνήθως αυτες τον διεκδικούν με περισσότερη φόρα! Τόσο αγράμματες είναι! Η δικη μου προτροπή είναι αν μπορείς να το μάθει η γυναίκα του και κόψε επικοινωνία. Μόνο αν δεις κινήσεις απο αυτόν να επανέλθεις. Προσωπικά θα στελνα αποδείξεις στη γυναίκα του πχ κάποιο βίντεο ή φωτο γιατι είναι αλλο να το βλέπεις και αλλο να το υποψιάζεσαι ή να το σκέπτεσαι θεωρητικά. Ετσι θα στρφούν και τα παιδιά εναντίον του αν και εδω είναι μωρό απ οτι λες το παιδί.

    Δ.
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα έλεγα ότι είχε τζάμπα νοσοκομα υπηρέτρια μαγειρισσα νοικοκυρα πλυσιμο ρούχων,γρήγορο σεξ κι όλα αυτά που λες παραπάνω.Εκείνος όταν ερχόταν εδώ το σκ έκανε τα πάντα στο σπίτιΕίναι άνθρωπος που μπορεί να μείνει μόνος του και να φροντίσει άνετα τον εαυτό του.Μαγείρευε έκανε πράγματα στο σπίτι.Η γυναίκα του δεν το είχε καθόλου ως νοικοκυρά,μαγείρισσα και όλο αυτό το πακέτο.Μόνο με το παιδί ασχολιόταν ,τίποτε άλλο.Κι από σεξ δυο χρόνια που τον ήξερα δεν έκανε καμία κίνηση ποτέ να τον προσεγγίσει σεξουαλικά εκτός από μία δυο φορές.Κι εκείνος βέβαια δεν έκανε καμία κίνηση αφού το σεξ το έβρισκε μαζί μου και τον γέμιζε όσο τίποτε άλλο όπως έλεγε..Δεν μπορούσε να κάνει πια σεξ μαζί της.Κι όσο για το άλλο που λες να στείλω φωτο και βίνετο και να το μάθει δεν μπορώ να το κάνω αυτό.Δεν θέλω να τον εκδικηθώ γιατί έτσι τώρα αν πάρει τελικά διαζύγιο θα του στερήσει το παιδί του που είναι η μεγάλη αδύναμία του.Δεν΄μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο στον άνθρωπο που αγάπησα κι αγαπώ όσο κι αν νιώθω πληγωμένη.και προδομένη.Πρέπει να σου πω ότι αφού πέρασε το χρονικό περιθώριο που μου ζήτησε να του δώσω έστειλα ένα μήνυμα που του έλεγα ότι έχει αφήσει εκρεμμότητες μαζί μου και θα πρέπει να τις τακτοποιήσει.Έχουν περάσει 5 μέρες και δεν έχει απαντήσει καν.Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που σου λέει ότι ήσουνα μια σχέση ζωής για εκείνον,ότι ήσουν τα πάντα ,η αδελφή ψυχή,το πεπρωμένο του,κι αφού δεν θέλει πια να είμαστε μαζί για τους χ,ψ λόγους,να το τελειώσει με αξιοπρέπεια.Δηλαδή με την παρουσία του.Να βρει το θάρρος να με αντικρίσει στα μάτια και να μου πει οτιδήποτε είναι αυτό κι όχι να επιλέγει σαν απάντηση την εξαφάνιση.Αυτό με σκοτώνει πιο πολύ απ' όλα.Και τελικά δεν ξέρω αν αξίζει τελικά τον κόπο να ασχοληθώ με έναν άνθρωπο που αποδείχτηκε τελικά,πως να το πω,ψεύτης,υποκριτής,επιφανειακός,άνανδρος,δειλός,Γιατί αν μ' αγαπούσε έστω και λίγο όπως λες δεν θα έκανε τουλάχιστον αυτό?Να με συναντήσει και να μου τα πει όλα ντόμπρα και αντρίκια?Να σεβαστεί τουλάχιστον αυτό που είχαμε 2 χρόνια κι όχι να το ξεφτιλίζει και να το υποτιμά έτσι.Γιατί οι άντρες είναι τοσο δειλοί τελικά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απ οσα λες μπορει οντως το κομματι των πρακτικων ωελειων απ τη διατηρηση του γαμου να μην υφυσταται. Εγω σου ανεφερα γενικα ποια ειναι τα βασικοτερα αιτια που ο παντρεμενακιας δε χωριζει. Υπαρχουν και αλλα που δε τα ανεφερα και ουτε ειπα οτι ισχυουν ολα εν προκειμενω. Το αμεσως επομενο που πιστευω οτι τον κανει να μη χωριζει ειναι το τι θα πει ο κοσμος. Δε θελει την κοινωνικη κατακραυγη. Εφοσον δεν υπαρχει οικονομικη εξαρτηση δε μπορω να φανταστω κατι αλλο.

    Κανεις ομως ενα λαθος. Απορεις γιατι δεν εχει την ευθυξια να σου πει στα ισια και τετατετ τι συμβαινει και απλα χανεται ή σε αφηνει στο φλου. Μα καλα, ειναι δυνατον να περιμενεις απο παντρεμενακια να ειναι ειλικρινης? Εσυ πιστευεις οτι το ατομο αυτο ειναι φερεγγυο? Πιστευεις οτι αν εισασταν μαζι δε θα στην εφερνε καποια στιγμη? Ειναι ενα ατομο με πολλες ανασφαλειες και ειδικευση στο ψεμμα, ειτε προς τον εαυτο του ειτε προς εσενα ειτε προς τους αλλους και φυσικα τη συζυγο. Αν ηταν ευθυς και βασικα αντρας παντελονατος, θα ειχε χωρισει πριν σε γνωρισει εσενα και δε επελεγε να παραμεινει σε ενα ναυαγισμενο γαμο.

    Τελος το οτι δεν κανει σεξ με τη γυναικα του επι 2 χρονια, μη το δενεις και κομπο.

    Εν κατακλειδι καλα εκανες και τα φτιαξες με παντρεμενο, μεσα στη ζωη ειναι κι αυτο. Αλλα μην περιμενεις κατι παραπανω απο λιγα καλα κρεβατια με πασπαλισμα σχεσης. Παντα θα κοιτας την ημερομηνια ληξης. Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν χωρίζει γιατί δεν φοβάται τι θα πει ο κόσμος και δεν θέλει να χρεωθεί την αποτυχία του γάμου του.Πάνω απ' όλα λέει δεν χωρίζε για το παιδί.Θα γινόταν θυσία για εκείνο κι ας πέρναγε χάλια μέσα στο γάμο του.Και είχε οικονομική εξάρτηση από την γυναίκα του.!!!Εκείνη έχει καλή δουλειά και πολύ περισσότερα λεφτά από εκείνον.Σε κάποια συζήτησή μας μου παραδέχτηκε οτι όταν την παντρεύτηκε φυσικά και κοιταξε και την οικονομική της κατάσταση.Εκείνον δεν ήταν έτοιμος για γάμο,εκείνη τον πίεσε ,κι εκείνος σκέφτηκε ότι δεν ήταν κακή ιδέα να παντρευτεί μία ευκατάστατη γυναίκα και να κάνει ένα παιδί που ήταν η μεγάλη του επιθυμία.Μόλις παντρεύτηκαν μετά από 2 μήνες έμεινε έγκυος εκείνη και όλα άλλαξαν κι εκεινη στράφηκε μόνο στο παιδί.Εκείνον τον παράτησε.Τον είχε ας πούμε κατά κάποιον τρόπο για να τη βοηθάει στο σπίτι,να την τρέχει στις δουλειές που ήθελε όταν΄ερχόταν το σκ,γιατί σου είπα ότι δούλευε στην επαρχία και ερχόταν εδώ μόνο τα σκ.Κι εκείνος φρίκαρε.Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έκανε ένα τόσο μεγάλο λάθος και κατέστρεψε έτσι τη ζωή του.Μόνο για το παιδί ενδιαφερόταν.Τίποτε άλλο.Πρέπει να σου πω ότι μου έστειλε ένα μήνυμα πριν μία εβδομάδα που μου έλεγε ότι ξέρει ότι πρέπει να μιλήσουμε αλλά δεν είναι καθόλου στα καλα του και όλοι του λενε να τα βρει με την γυναίκα του για χάρη του παιδιού του.Μου ζήτησε συγνώμη που με έχει στο περίμενε αλλά είναι πολύ χάλια.Εγώ δεν ικανοποιήθηκα καθόλου από αυτό το μήνυμα και δεν έχω απαντήσει καθόλου.Δεν ανέχομαι άλλο να με κοροιδεύει έτσι.Δηλαδή τι?Με έχει για καβάτζα τώρα?Κάτι θα σε πάρω όποτε γουστάρω εγώ και είμαι οκ?Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά πια.Αν ήταν σημαντικό για εκείνον θα με έπαιρνε και θα εξηγιόταν.Αλλά όπως λές κι εσύ δεν είναι άντρας με παντελόνια.Απλά είναι ένα ρηχό μηδενικό.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.