Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Διαδικτυακή γνωριμία

Είμαι 38 ετών και αυτή την περίοδο είμαι μόνη. Πριν από ένα μήνα γνώρισα κάποιον σε ένα chat και πολύ γρήγορα αρχίσαμε να επικοινωνούμε προσωπικά με email. Γρήγορα αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ γλυκιά σχέση. Εμένα μου έχει γίνει έμμονη ιδέα και κάθε λίγο ψάχνω να βρω αν μου έστειλε μήνυμα. Είμαι ερωτευμένη και έχω επενδύσει ελπίδες σ’ αυτή τη σχέση. Μου κάνει εντύπωση που δεν μου έχει προτείνει να με γνωρίσει, τη στιγμή που είμαστε και οι δυο ελεύθεροι και δείχνει ενθουσιασμένος μαζί μου. Ξέρω πως πολλοί λένε ψέματα, αλλά στην περίπτωση αυτή αποκλείεται. Πώς να το χειριστώ;
Γ.
Να μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι πιθανό να μη σου προτείνει συνάντηση:
·         Μπορεί να μην είναι αυτός που λέει. Όσο κι αν η επικοινωνία σας είναι αληθοφανής, γνωρίζεις πολύ καλά πόσο ψέμα μπορεί να υπάρχει στις διαδικτυακές προσωπικότητες. Για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι αυτός που λέει ή να είναι δεσμευμένος και η επαφή σας να αποτελεί απλώς γι’ αυτόν ένα ευχάριστο διάλειμμα.
·         Μπορεί να μην έχει διάθεση για σχέση και να θέλει μόνο την ηλεκτρονική επικοινωνία.
·         Μπορεί να θέλει πρώτα να σε γνωρίσει καλύτερα.
Αν όμως εσύ θέλεις ήδη να τον γνωρίσεις από κοντά, γιατί δεν του το προτείνεις; Μήπως διστάζεις να πάρεις την πρωτοβουλία μήπως δεν ανταποκριθεί και απογοητευτείς;
Το θέμα όμως που με προβληματίζει στην περίπτωσή σου είναι άλλο. Δηλώνεις προσκολλημένη σε μια διαδικτυακή γνωριμία και μάλιστα ερωτευμένη. Δεν αμφιβάλλω πως ακόμη και από μια μακρόθεν επικοινωνία μπορεί να αναπτυχθεί ενδιαφέρον και φλερτ. Συχνά μάλιστα αναπτύσσεται ένας ερωτισμός και μια τάση εξιδανίκευσης ακριβώς λόγω της απόστασης και του άγνωστου, που μας αφήνει να συμπληρώνουμε με τη φαντασία μας τα υπόλοιπα. Για να αναπτυχθεί όμως εμμονή και έρωτας, αυτό σημαίνει πως η υπόλοιπη ζωή σου δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πως παρά την ηλικία σου δείχνεις σημάδια «εφηβικής» αντιμετώπισης της ζωής.
Πώς είναι η ζωή σου; Έχεις δουλειά, φίλους, ενδιαφέροντα; Πιστεύω πως αυτά θα έπρεπε να προσέξεις και να ενισχύσεις για να μην είσαι επιρρεπής σε τυχαίες προσκολλήσεις. Αφού απ’ ό,τι καταλαβαίνω επιδιώκεις κάποια σχέση,  φρόντισε να έχεις φίλους και κοινωνική ζωή.
Επιπλέον, σίγουρα στην ηλικία σου θα έχεις ζήσει κάποιες σχέσεις οι οποίες θα σε έχουν «προσγειώσει» σχετικά με το πότε και πόσο θα επενδύεις. Αν είσαι άτομο που σου αρέσει να επενδύεις εξαρχής χωρίς να πληγώνεσαι πολύ μετά, τότε κάνε το. Αν όμως είσαι ευαίσθητη και πληγώνεσαι εύκολα, φρόντισε να προχωρείς και να επενδύεις στις σχέσεις σου σταδιακά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια επαφή που δεν παρέχει καμιά εγγύηση αλήθειας.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.