Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ελα δοκιμαστικά...

Είχα σχέση από απόσταση και χωρίσαμε γιατί φαινόταν ότι ήμασταν σε άλλες φάσεις. Η αλήθεια είναι ότι είχα και εγώ πρόβλημα δέσμευσης και κατά μία έννοια η απόσταση με βόλευε. Με ξαναπροσέγγισε και μου είπε αυστηρά ότι αυτός εξακολουθεί να έχει συναισθήματα και ότι θέλει να είμαστε μαζί. Έχει ορίσει το πώς θέλει να ζήσει (στους άλλους τομείς της ζωής του) και είναι απόλυτος σε αυτό, ζητά να παρατήσω τη δουλειά μου και να τον ακολουθήσω. Θεωρεί ότι η ζωή μου θα είναι πιο ήρεμη έτσι, αφήνοντας τους φρενήρεις ρυθμούς της πρωτεύουσας και κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα να φύγει αυτός από την πόλη του, γιατί εκεί περνάει καλά. Είναι διατεθειμένος αν δεν μου αρέσει να πάμε αλλού, αλλά μόνο στην επαρχία και σε μέρος που θα του αρέσει.  

Το διάστημα που ήμασταν μαζί υπήρχαν αμφιβολίες και από τις δύο πλευρές, οι οποίες ήταν έκδηλες και το αποδώσαμε στην απόσταση, η οποία υπήρχε εξ αρχής (ότι άλλο χαρακτήρα μπορείς να δείχνεις από κοντά και άλλος να είσαι μακρυά). Ζητάει να πάω δοκιμαστικά ένα διάστημα εκεί και αν όλα πάνε καλά είναι διατεθειμένος να το επισημοποιήσει, αλλά δεν μπορεί να το υποσχεθεί από τώρα.  

Είμαι πραγματικά διχασμένη, από τη μία ένα μέλλον στην πρωτεύουσα με πολλές ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής, η δυσκολία μου να αφήσω την οικογένεια που στηρίζεται σε εμένα, τη δουλειά μου που πάει για την εποχή σχετικά καλά (αλλά με πολύ πίεση και κούραση) και τις παρέες μου. Και από την άλλη μία ήσυχη οικογενειακή ζωή (όπως το ονειρευόμουν από μικρή), αλλά με έναν άνθρωπο που μου έχει δείξει δύο αντιφατικές πλευρές, που φαίνεται να έχουμε διαφορετικές αξίες σε κάποια θέματα και που σε αυτή τη φάση βάζει τις δικές του επιθυμίες μπροστά. 

Α

 

Για να κάνουμε μια πλήρη αλλαγή ζωής, πρέπει να είμαστε πολύ ερωτευμένοι, απόλυτα ικανοποιημένοι από το σύντροφό μας και σταθερά αποφασισμένοι να ζήσουμε μαζι του.

Δεν θα σε συμβούλευα να τα αφήσεις όλα για έναν άνθρωπο που σου έχει δείξει 2 πρόσωπα. Και δεν αναφέρεις κάπου τα συναισθήματά σου. Είσαι βαθιά ερωτευμένη μαζί του; Προσλαμβάνεις το ίδιο και από αυτόν; Αν όχι, δεν θα συμβούλευα να προχωρήσετε, ακόμη κι αν οι συνθήκες ήταν ιδανικές.

Γενικά, η στάση του συντρόφου σου μου φαίνεται εγωιστική: θέτει συγκεκριμένες και απαράβατες προδιαγραφές για τη συνύπαρξή σας και περιμένει εσύ να προσαρμοστείς κάνοντας όλες τις αλλαγές.Στην ουσία προτείνει να πας στην πόλη του δοκιμαστικά, αφήνοντας τη ζωή σου και τη δουλειά σου και ΑΝ ταιριάξετε καλώς, αν όχι τι θα γίνει στη ζωή σου; Η στάση αυτή με προβληματίζει τόσο για το τι θα κάνετε τώρα όσο και για την πιθανή  μελλοντική σας ζωή...

Τι γίνεται με τα θέματα της δουλειάς σας; Εσύ έχεις μια αρκετά καλή δουλειά, όπως λες. Εκείνος; Είναι σε θέση να σε καλύψει οικονομικά αν πας στην πόλη του και μέχρι να βρεις  δουλειά; Αν πάτε σε άλλη επαρχία, είναι οι δουλειές σας αρκετά ευελικτες ώστε να αποκατασταθείτε οπουδήποτε;

Η συμβουλή μου είναι να διατηρήσετε τη μακρόθεν σχέση σας φροντίζοντας να περνάτε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί, να δειτε πώς τα πάτε και να εξετάσετε καλά τα συναισθήματά σας. Μην μετακομίσεις απλώς ως δοκιμή, εκτός κι αν είσαι πολύ ερωτευμένη μαζί του και έχεις διάθεση να ρισκάρεις πολλά.

3 σχόλια:

  1. Νομίζω είναι εμφανές πως δεν υπάρχουν τα συναισθήματα που χρειάζονται για να στηρίξουν μια τέτοια απόφαση. Αν ήταν ερωτευμένη πραγματικά η κοπέλα δε νομίζω να το σκεφτόταν καν.
    Προσωπικά, όταν γνώρισα τον άντρα που είμαι μαζί 3 χρόνια τώρα, δεν άντεχα ούτε μια ώρα μακριά και για αυτό μετακόμισα μετά από 6 μήνες σχέσης, για να ζήσουμε μαζί. Δεν δούλευα, αλλά παράτησα τα πάντα, κι ας μην είχα κανέναν άλλον στην πόλη που μένει εκείνος. Ούτε με ένοιαζε όμως ούτε με νοιάζει, γιατί έχω το σύντροφό μου.
    Νομίζω πως μόνο με τέτοια συναισθήματα αξίζει να ρισκάρεις και να παρατήσεις τα πάντα για κάποιον. Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία, είναι γιατί κάτι σε κρατάει, κι αυτό το κάτι αργά ή γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια και θα διαλύσει τη σχέση οριστικά.
    Πιο πολύ είναι η γυναικεία ανασφάλεια(να κάνω οικογένεια πριν είναι αργά) που σκέφτεται η κοπέλα να πάει να ζήσει μαζί του παρά τα συναισθήματά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΘΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ12 Αυγούστου 2014 στις 5:24 μ.μ.

    ακόμα κι αν είναι ερωτευμένη...όταν περάσει ο έρωτας, τι; Δεν θα μετανιώσει για όλα όσα άφησε πίσω; αν δεν νιώθεις πως πατάς σε στέρεο εδαφος σε μια σχέση, πως οι "θυσίες" γίνονται αμοιβαία, αργά ή γρήγορα θα βγουν τα απωθημένα και θα ζητήσει πίσω τα κρατούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τη μια λες οτι έχεις θέματα με τη δέσμευση και απ την αλλη βλέπω οτι σε ελκύει το κίνητρο της επισημοποίησης. Αυτό μου κάνει αντίφαση. Καλύτερα να βρεις κάποιον απο τη γειτονιά σου. Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.