Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Νεανικές σχέσεις και οικονομική κρίση

Ειμαι με το αγορι μου 2 χρονια. Ζει με τους γονεις του και ειναι 28 χρονων και εγω 24. Περναμε τελεια και με αγαπαει πολυ, εχει ομως πολλα προβληματα με την οικογενεια του. Απο τα 700 ευρω που παιρνει τα 500 περιπου τα δινει σπιτι γιατι δεν φτανουν στους γονεις του τα 600 που παιρνουν συνταξη. Τον τελευταιο μηνα ειναι σε πολυ ασχημη ασχημη ψυχολογικη κατασταση. Τα εξοδα ειναι πιο πολλα απο τα λεφτα που μπαινουν σπιτι και του εκαναν και μειωση στην δουλεια. Νιωθει ασχημα που δεν μπορει να μου προσφερει πραγματα και μου ειπε πως αν θελω να φυγω να το κανω γιατι η ζωη του δεν θα αλλαξει προς το καλυτερο και πως οι γονεις του θα ειναι μαι ζωη εξαρτημενοι οικονομικα απο αυτον. Τι να κανω για να τον βοηθησω ψυχολογικα; Τον αγαπω πολύ, δεν θελω να χωρισουμε. Οι δικοι του ειναι δεν ενδιαφερονται καθολου πως ειναι το αγορι μου. Τι να κανω;
X

 
Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα όλων μας και όλοι χρειάστηκε να αναπροσαρμόσουμε τη ζωή μας, λιγότερο ή περισσότερο. Σήμερα είναι πλέον κανόνας οι νέοι στο γύρω στα 30 να μένουν με τους γονείς τους και φυσικά να συμβάλλουν στα οικογενειακά έξοδα, αν είναι εργαζόμενοι.

Το θέμα σου είναι πώς θα βοηθήσεις το αγόρι σου ή αν θα μείνεις μαζί του με τις συνθήκες αυτές;

·         Αν σε αφορά κυρίως το πρώτο, νομίζω πως πρέπει να του συμπαρασταθείς να κάνει αυτό που θεωρεί ο ίδιος σωστό. Δεν είναι δικό σου θέμα το πόσα θα δίνει στην οικογένειά του ούτε το αν θα χρειαστεί να τους βοηθά δια βίου. Εσύ γνωρίζοντας την οικονομική του κατάσταση, δεν πρέπει να έχεις απαιτήσεις και πρέπει να τον διαβεβαιώνεις πως τον αγαπάς και περνάς καλά με τα απλά μέσα που έχετε σήμερα. Ταυτόχρονα πρέπει να τον ενθαρρύνεις να βρει ίσως μια καλύτερη ή μια δεύτερη δουλειά και να μην τον αφήνεις στην ηττοπάθεια που του υπαγορεύει πως η ζωή του ποτέ δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο. Αυτά αν νοιάζεσαι να τον βοηθήσεις και είσαι σίγουρη πως θα μείνεις μαζί του ό,τι κι αν γίνει.

·         Αν σε αφορά κυρίως το τι θα κάνεις εσύ, αυτό εξαρτάται από τα συναισθήματά σου. Αφού λες πως τον αγαπάς και περνάτε τόσο ωραία, διατήρησε τη σχέση σου χωρίς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις ούτε να σκέφτεσαι από τώρα το μέλλον. Μη βιάζεστε να πάρετε αποφάσεις. Εσύ εργάζεσαι; Γιατί στο μέλλον θα πρέπει να σου τα «προσφέρει» όλα εκείνος; Αν η σχέση σας διατηρηθεί στις αντιξοότητες, ένα νέο ζευγάρι στο οποίο και οι δυο εργάζονται, μπορεί να νοικιάσει μια γκαρσονιέρα και να ζήσει πολύ λιτά. Βέβαια για γάμο και παιδιά θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ καλύτερα και να έχετε μεγαλύτερη οικονομική σιγουριά. Έχετε όμως πολύ καιρό ακόμη γι’ αυτά.

Η συμβουλή μου λοιπόν είναι, αφού τον αγαπάς, να μείνεις κοντά του, να τον ενθαρρύνεις και ταυτόχρονα να δεις κι εσύ πώς θα γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη. Είστε ακόμη νέα παιδιά και έχετε όλο τον καιρό μπροστά σας για πιο σοβαρές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.