Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πώς να προχωρήσω μετά από μια λάθος επιλογή;

Σας είχα γράψει πιο παλιά μια ιστορία για το πως γνώρισα μια κοπέλα που είχε πιο παλιά σχέση 10 χρόνια και ζήλευα κτλ.

Η κοπέλα αυτή είχε σχέση με παντρεμένο (35 ο παντρεμένος, 26 αυτή) και κατά την διάρκεια της σχέσης μας μίλαγε μαζί του συνέχεια και όταν το είχα μάθει της ζήτησα να το σταματήσει. Δεν έγινε αυτό και το έμαθα μετά από 1 μήνα και κάτι. Από κει και μετά ήμασταν συνέχεια με τσακωμούς και κοντά στον χωρισμό.
Συνέχεια μου έλεγε πόσο με αγαπάει, πως δεν μπορεί χωρίς εμένα κτλ. Να μην τα πολυλογώ, χωρίζουμε και μετά από κάτι μέρες μαθαίνω ότι έχει καινούρια σχέση(ίσως και την ίδια μέρα που χωρίσαμε) και ότι ολοκληρώνουν κανονικά. Πιο μετά στην πορεία γνωρίζω τον παντρεμένο και μιλάμε, μαθαίνω ότι έχω φάει κέρατο (από αυτόν) και ότι επίσης τον κορόιδευε και αυτόν όπως και μένα λέγοντας και στους 2 τα ίδια πάνω κάτω,.
Το θέμα μου είναι, έφαγα κέρατο, μου συμπεριφέρθηκε χάλια ενώ της συμπεριφέρθηκα άψογα και όλα αυτά πίσω από την πλάτη μου, τα μαθαίνω όλα αυτά τώρα και νιώθω πολύ οργή και στεναχώρια. Πάντα μου ορκιζόταν ότι δεν έχει κάνει κάτι παρά του μίλαγε και μαθαίνω ότι μπορεί να έχω φάει κέρατο όχι μόνο 1 φορά τότε στις αρχές αλλά και μία με τον καινούριο τώρα λίγο πριν την χωρίσω...Πως προχωράω μετά από αυτό? Τι κάνω? Που έφταιξα?
Κρατήστε στο μυαλό σας ότι ήταν σχέση εξ αποστάσεως και δεν μπορούσα να ελέγχω και να είμαι εκεί συνέχεια...Η κοπέλα φαίνεται να έχει παθολογική ιδιαιτερότητα στο ψέμα και την υποκρισία, αφού δεν είχε κανένα θέμα να φτιάξει ένα δικό της σενάριο και να είμαστε πιόνια ενώ αυτή έριχνε το φταίξιμο σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό της....
Γ.

Θα εκφράσω την ιστορία σου πολύ περιληπτικά: Ανακάλυψες πως η κοπέλα με την οποία συνδεόσουν -δεν έχω καταλάβει πόσον καιρό- και η οποία εξ αρχής σου είχε δώσει «ύποπτα» δείγματα, σε απατούσε κατά τη διάρκεια της σχέσης σας.

Ο καθένας μπορεί να είναι και να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί εμείς να μη μένουμε κοντά σε άτομα με τα οποία δεν συμφωνούμε.

Ποια είναι τα δείγματα που θα έπρεπε να σε προβληματίσουν: Όταν κάποιος έχει σχέση με παντρεμένο 10 χρόνια, αυτό κάτι σημαίνει. (Εννοείς δηλαδή πως η κοπέλα που είναι τώρα 26 τα είχε με τον παντρεμένο από τα 16; Αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερα...) Δεν το θέτω σε βάση ηθικής αυτό, αλλά σε βάση προσωπικότητας. Το άτομο αυτό έχει μάθει να ψεύδεται και να κρύβεται και επιπλέον δεν έχει αρκετή αυτοεκτίμηση για να διεκδικήσει μια υγιή σχέση ή μπορεί να μην του αρέσει η κατάσταση στην οποία ζει αλλά να μη φεύγει γιατί είναι εξαρτητικό. Επιπλέον στη δική σου περίπτωση, η κοπέλα εξ αρχής επικοινωνούσε με τον πρώην, εσύ διαφωνούσες και αυτό σας έφτασε στο χωρισμό. Όταν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να συνεννοηθεί σε ένα τόσο απλό θέμα και να βρει μια κοινά αποδεκτή λύση, σημαίνει πως υπάρχει χάσμα ιδεολογίας και επικοινωνίας.

Χωρίζετε και μαθαίνει πως σε απατούσε κατ’ εξακολούθηση. Θέλω να ρωτήσω πώς τα έμαθες όλα αυτά και πώς γνώρισες τον πρώην, γιατί αν μετά το χωρισμό άρχισες να ψάχνεις και να ρωτάς, αυτό δεν είναι αξιοπρεπές από μέρους σου. Τέλος πάντων, τα έμαθες και τώρα νιώθεις οργή και στεναχώρια. Φυσικό είναι αυτό, κατάλαβες πως έκανες μια λάθος επιλογή. Έχεις όμως την ευθύνη σου κι εσύ γι’ αυτό. Με ποια κριτήρια επιλέγεις σύντροφο και πόσο εύκολα δένεσαι και επενδύεις; Δεν είχες ενδείξεις της ποιότητας της κοπέλας;

Αν κάνουμε κάποια λάθος επιλογή, δεν χαλά η ζωή μας για πάντα. Τα λάθη και οι αποτυχίες είναι φυσιολογικό κομμάτι των σχέσεων. Περνάμε όλα τα στάδια της αποτυχίας, θυμώνουμε, στεναχωριόμαστε, αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας και κάποια στιγμή συνεχίζουμε τη ζωή μας με μεγαλύτερη εμπειρία. Απλώς, έτσι είναι η ζωή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.