Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πάρε πρωτοβουλία! (συνέχεια)



Η φίλη προηγούμενης ανάρτησης μας έγραψε τη συνέχεια της ιστορίας

Πριν φύγω από το νησί βγήκαμε με τον Χ, πήγαμε σε μια εκδήλωση όπου γνώρισα και όλο του το σόι. Εκείνο το βράδυ περάσαμε τέλεια, ήπιαμε μετά ποτό και μιλούσαμε χαλαρά και ευχάριστα! Είναι δύσκολο λόγω αμηχανίας να αρχίσει μια κουβέντα, αλλά άπαξ και αρχίσει όλα πάνε τέλεια. Μου είπε πως μιλάμε πολύ όμορφα και θα μπορούσα να πάω για παρέα του όταν κάνει κάποιες δουλειές. Ήταν γενικά ένα πολύ όμορφο βράδυ!

Έχω γνωρίσει μια συγγενή του η οποία με συμπάθησε πολύ και με κάλεσε στο εξωτερικό που μένει με την οικογένειά της.

Ο Χ βρήκε μια ημερίδα που τον ενδιέφερε πολύ και ήθελε να έρθει στην Αθήνα, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει άδεια από τη δουλειά του και στεναχωρήθηκε. Εκείνο το μεσημέρι φιληθήκαμε σταυρωτά –σπάσαμε την απόσταση - και ήταν πολύ γελαστός με αυτό όπως κι εγώ!

Το τελευταίο βράδυ μου είπαμε να βγούμε. Του έκανα ένα δωράκι για το σπίτι του για να με θυμάται! Του άρεσε πολύ… φιληθήκαμε ξανά! Η συγγενής του ήρθε μαζί μας έξω, και μου έλεγε τι όμορφα που είμαι ντυμένη και παρατήρησε ακόμα και πως είχα βαφτεί και το σχολίασε πως μου πάει. Μετά έλεγε να πάμε μαζί να την επισκεφτούμε στο εξωτερικό. Εγώ ήμουν χαμογελαστή αλλά λίγο σφιγμένη.

Μετά η συγγενής έφυγε και μείναμε τα δύο μας, σε ένα πολύ ρομαντικό μέρος. Ήταν και αυτός λίγο σφιγμένος, μου έλεγε ιστορίες από τα ταξίδια του. Μετά μου είπε πως για την δουλειά του δεν υπάρχει μέλλον στην Αθήνα. Γενικά μου μίλαγε πολύ για το πως δεν τα καταφέρνει να έρθει. Μετά πήγαμε σε μια άλλη παρέα και έλεγε τα ίδια. Ένας φίλος του έλεγε για ένα σπίτι αν το θέλει στην Αθήνα να το νοικιάσει – και πως δεν τον βλέπει πολύ σίγουρο, αλλά όταν είναι να του πει. Γενικά δηλαδή θέλει να φύγει από το νησί, αλλά δεν βρίσκει το κουράγιο! Στο τέλος αποχαιρετιστήκαμε λέγοντας να κρατήσουμε μια επαφή.

Ο Χ είναι άνθρωπος που ξέρει να βάζει τα όρια του. Όταν κάτι δεν του αρέσει το λέει και δεν είναι πολύ ομιλητικός. Εκείνο το βράδυ η συγγενής του έκανε ό,τι μπορούσε για να μιλά συνέχεια και να μην υπάρχουν κενά!

Σήμερα έμαθα από μια φίλη που τον ξέρει καλά πως τα είχε μια κοπέλα τέσσαρα χρόνια πως αυτή ήθελε γάμο και παιδιά και αυτός όχι και έτσι χώρισαν και πως αυτή παντρεύτηκε και έκανε και παιδιά. Και πως εκείνος τα 2 τελευταία χρόνια έχει γεράσει, άσπρισαν τα μαλλιά του και γενικά η δουλειά δεν του πάει, ούτε το νησί.

Σκέφτομαι να του τηλεφωνήσω αύριο! Να δω τι κάνει και να του προτείνω να αρχίσουμε να βλέπουμε για καμιά δουλειά στην Αθήνα στο χαλαρό; Η συγγενής του έρχεται σε λίγες μέρες και λέμε να βρεθούμε. Σκέφτομαι μήπως να της έλεγα τίποτα; Είναι τόσο φιλική μαζί μου…

Εσύ πως τα ακούς όλα αυτά; Τι τύπος άντρα είναι; Μου έχει πει πως δεν εμπιστεύεται τις γυναίκες – ούτε την μάνα του. Να το πάρω τοις μετρητοίς; Είναι ένας άντρας που με ενδιαφέρει και αισθάνομαι πως με χαρά θα κάνω πράγματα και βήματα. Συμφωνείς;

Β.

Δεν μπορώ βέβαια να κρίνω τον τύπο ενός ανθρώπου από την περιγραφή ενός άλλου. Μερικά που μπορώ να σου πως είναι:

·         Είναι αναποφάσιστος και δύσκολος στις αλλαγές. Αν πραγματικά ήθελε να έρθει στην Αθήνα να δουλέψει, τόσα χρόνια θα το είχε ήδη κάνει. Πιστεύω πως για τη συγκεκριμένη δουλειά που κάνει (και δεν αναφέρω στην ανάρτηση) οι ευκαιρίες στην Αθήνα είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με το νησί.

·         Μιλά αόριστα και δεν περνά σε δράση. Όλο το καλοκαίρι σου έλεγε αόριστα να βγείτε, τώρα σου λέει αόριστα να πας μαζί του στη δουλειά του για συζήτηση αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Είπε να κρατήσετε επαφή, αλλά πάλι τίποτα συγκεκριμένο.

·         Είναι κλειστός, όχι ομιλητικός και ξέρει να βάζει όρια.  Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ενθουσιαστεί πολύ με κάποια για να κάνει κάτι σοβαρό.

·         Έχει στο παρελθόν του μια μακροχρόνια ιστορία που μάλλον τον πλήγωσε. Δυο χρόνια όμως είναι πολύς καιρός και θα έπρεπε να το είχε ξεπεράσει. Δεν εμπιστεύεται τις γυναίκες. Αυτό μάλλον δυσκολεύει τα πράγματα.

·         Πρόκειται για μια γνωριμία του καλοκαιριού και πολλοί δεν παίρνουν στα σοβαρά τέτοιες γνωριμίες, ειδικά οι συγκρατημένοι και δύσκολοι στις αλλαγές άνθρωποι.

Το θέμα δεν είναι τόσο ποιος είναι αυτός, αλλά τι θα κάνεις εσύ. Όπως έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα, αν όταν αποχαιρετιστείτε δεν δείξει ενδιαφέρον και δέσμευση για να διατηρήσετε επαφή, δεν πρέπει να ελπίζεις και πολλά. Ωστόσο, αφού σε ενδιαφέρει –παρά τη χαλαρή του στάση- μπορείς να συνεχίσεις τις επαφές. Ναι, φυσικά μπορείς να του τηλεφωνήσεις. Ρώτησέ τον αν όντως έχει πάρει σοβαρά το θέμα της εξεύρεσης δουλειάς στην Αθήνα και αν χρειάζεται τη βοήθειά σου σ’ αυτό. Αν πει ναι, πες του πως θα είσαι πρόθυμη σε ό,τι σου ζητήσει αλλά να μην το αναλάβεις εσύ ούτε να πάρεις πρωτοβουλίες.

Με τη συγγενή του μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά, αφού έχετε αναπτύξει τόσο καλή σχέση. Πες της πως σε ενδιαφέρει ο Χ και θα ήθελες να συνεχίσετε τη γνωριμία σας αλλά δεν τον βλέπεις και πολύ «ζεστό», και άκουσε τη γνώμη της.

Γενικά όμως, πιστεύω ως αν κάποιος από την αρχή δεν δείχνει αρκετό και συγκεκριμένο ενδιαφέρον για μας, αφού εμείς έχουμε δείξει το δικό μας, καλό είναι να μην το ζορίζουμε. Συνέχισέ το αφού σου αρέσει ο Χ, αλλά μην επενδύσεις.

6 σχόλια:

  1. Κοπελια, σχεση απο αποσταση δεν υπαρχει. Δεν ειναι σχεση καν. Του λες λοιπον να ερθει Αθηνα, ή πας εσυ στο νησι. Αν αυτο δε γινεται, τοτε δε μπορει να υπαρξει μελλον. Απορω ομως πως σε ελκυει αυτος ο τυπος...λιγομιλητος και οχι τολμηρος...πηρε και την κατω βολτα εμφανισιακα...τι να πω...γυναικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μαλλον δεν εχεις αλλες επιλογες στο περιβαλλον σου ή γουστάρεις παυσιπονα για τον προσφατο χωρισμο σου. Ειναι δηλ μια συναισθηματικη αναθαρρηση. Καλυτερα να βρεις εναν αθηναιο...Κ βασικα δε φλερταρει κιολας! Ασε που τον κοβω να στηριζεται πανω σου απολυτα αν γινει κατι....Καλυτερα να ανασυνταχτεις ωστε να γινεις ετοιμη να συναψεις μια αρμονικη σχεση.

      Διαγραφή
  2. Σορρυ εννοω ο ιδιος θελει παυσιπονο συναισθηματικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει σχέση από απόσταση. Εδώ δεν μιλάμε για σχέση ζωής, αλλά για ένα φλερτ και ίσως "σχεσούλα". Αν τα πράγματα εξελιχθούν σοβαρά, τότε και μόνο το ζευγάρι μπορεί να συζητήσει για πιθανή αλλαγή πόλης του ενός.
    Το τι ελκύει κάποια προς κάποιον είναι καθαρά προσωπικό θεμα. Κι εμένα προσωπικά δεν νομίζω πως ένας τέτοιος άντρας αλλά φαίνεται πως τη φίλη της ανάρτησης την ελκύει. Περί ορέξεως...
    Ναι, ο γενικός τύπος του ανθρώπου δεν αφορά μόνο τη σύναψη σχέσης αλλά και τη διατήρησή της. Αυτό το επισημαίνω στο τέλος της πρώτης ανάρτησης της φίλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειτε για τη διατηρηση μιας σχεσης ειτε για τη δημιουργια της, θεωρω οτι η αποσταση ειναι ανασχετικος παραγοντας. Ειδικα για το δευτερο. Οποτε ακομα και αν ηταν ολα τελεια, παλι λογω αποστασης δε μπορει να συνεχιστει κατι. Λετε στην αρχη οτι υπαρχει σχεση απο αποσταση. Αν μπορειτε να μου πειτε υπο ποιες προυποθεσεις θα το εκτιμουσα γιατι εχω υιοθετησει αρνητικη αποψη τα τελευταια χρονια και εχω χασει και ευκαιριες σκεπτομενος ορθολογικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το θέμα απασχολεί κι άλλους φίλους, αναντώ με νέα ανάρτηση.

      Διαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.