Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Έφυγε χωρίς εξήγηση

Είμαι 35 χρονών και πριν 3 μήνες γνώρισα τον Α, 37 χρονών. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και αμέσως ξεκινήσαμε μία όμορφη σχέση χωρίς εξάρσεις και μεγάλα λόγια γιατί και οι δύο προερχόμασταν από σχέσεις που είχαμε απογοητευτεί αρκετά και θέλαμε να πάμε αργά και σταθερά. Περνάγαμε όμορφα, υπήρχε πάθος και νιώθαμε γεμάτοι με ό,τι και αν κάναμε.

Στις 2 βδομάδες περίπου μία μέρα μου είπε ότι θέλει να μιλήσουμε, βρεθήκαμε και μου είπε ότι είχε κάνει τα χαρτιά του να επιστρέψει πίσω στο χωριό του, και η μετάθεσή εγκρίθηκε. Του είπα να το ζήσουμε όσο καιρό έχουμε και φεύγοντας βλέπουμε. Προσπάθησα να μην πιεστεί για αποφάσεις. Χάρηκε με αυτά που του είπα δηλώνοντας μου ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος μαζί μου και ότι πάνω απ’ όλα με σέβεται και με θαυμάζει. Η σχέση συνεχίστηκε καλά, έφυγε για διακοπές στο χωριό του και πάλι ήμασταν πολύ καλά, εκτός από τις τελευταίες 4 μέρες που έγινε απόμακρος.

Τη μέρα που γύρισε βρεθήκαμε, με υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Την πρώτη ώρα ήμασταν μία χαρά μετά μου είπε ότι σκέφτηκε και τη φοβάται την απόσταση και δεν μπορεί όσο και αν θέλει να κρατήσει σχέση εξ αποστάσεως. Θύμωσα με αυτό που μου είπε, φώναξα και του είπα κάποια παράπονα (ίσως ασήμαντα) εξακολουθώντας να του λέω να μη σκέφτεται το μετά...βλέπουμε. Στεναχωρήθηκε πραγματικά, ήταν φανερό, και μάλιστα μου είπε ότι όλα είναι μπερδεμένα στο μυαλό του και δεν ξέρει τι του γίνετε. Αποχωριστήκαμε με βαρύ κλίμα και την άλλη μέρα που μιλήσαμε δεν ακουγόταν καλά μου είπε ότι θα σκεφτεί όσα του είπα αλλά φοβόταν ότι αν κρατήσουμε τη σχέση μέχρι να φύγει θα ήταν σαν να με εκμεταλλεύεται. Του εξήγησα ότι είμαι αρκετά μεγάλη και ξέρω να προστατεύω τον εαυτό μου. Είπαμε καληνύχτα και το κλείσαμε.

Έχει περάσει ένας μήνας δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί μου, του έστειλα κάποια μηνύματα, δεν απάντησε. Απορώ...είναι ξεκάθαρο ότι αποφάσισε να χωρίσουμε, γιατί όμως δεν το είπε, απλά και ξεκάθαρα; Δεν ήμασταν και χρόνια μαζί για να είναι τόσο δύσκολο. Νιώθω άσχημα με αυτήν την ιστορία γιατί ένιωσα ότι δεν άξιζα ούτε μία απάντηση.

Γ.

 

Εσύ φυσικά άξιζες μια απάντηση, αλλά εκείνος δεν είχε την εντιμότητα να σου τη δώσει.

Είναι φανερό πως πρόκειται για έναν ακόμη… εξαφανισμένο. Πιστεύω πως οι σχέσεις μπορούν να διατηρηθούν από μακριά, αν και τα δυο άτομα το επιθυμούν. Αν στην πορεία κουραστούν, τότε μπορούν να χωρίσουν. Η μετοίκηση πιστεύω πως ήταν απλώς η δικαιολογία. Να μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να ήθελε να χωρίσετε:

·         Απλώς βαρέθηκε. Τόσο κράτησε το ενδιαφέρον του για σένα και η σχέση ούτως ή άλλως θα διαλυόταν σύντομα. Τώρα διαλύθηκε ακόμη συντομότερα. Αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη δική σου αξία, απλώς δεν διατηρούνται όλες οι σχέσεις, ούτε ανταποκρίνονται όλοι στο ενδιαφέρον και στη σταθερότητά μας…

·         Η μετοίκηση στο χωριό του συνοδεύεται από έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, στον οποίο εσύ δεν χωράς. Αν πρόκειται να μείνει με τους δικούς του, αυτό δυσκολεύει τις πιθανές επισκέψεις σου. Θα έπρεπε να κοινοποιήσει τη σχέση στην οικογένειά του και στο στενό περιβάλλον του χωριού, πράγμα που σημαίνει κάποια «επισημοποίηση», αλλά αυτός δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο.

·         Απλώς βρήκε άλλη στις διακοπές, πιθανότατα στο χωριό, και θέλει να ασχοληθεί με την περίπτωση αυτή.

Δηλώσεις του τύπου «φοβάμαι μήπως σε εκμεταλλευτώ», «είμαι μπερδεμένος» και τα παρόμοια, συνήθως δεν αξίζει να τις πιστεύουμε. Όλοι ξέρουν πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και δεν χρειάζεται προστάτη. Όσο για το μπέρδεμα, θα μπορούσε να ζητήσει χρόνο να ξεκαθαρίσει με τον εαυτό του τις επιθυμίες του.

Γιατί δεν σου είπε ευθέως πως θέλει να χωρίσετε και απλώς εξαφανίστηκε; Υπάρχουν άνθρωποι ανεύθυνοι και ευθυνόφοβοι, που προκειμένου να αποφύγουν τις πιθανές διενέξεις, επιχειρηματολογίες, κατηγορίες, παράπονα κτλ, προτιμούν να… την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Η στάση σου όπως την περιγράφεις δεν δίνει βέβαια δικαιολογία να φοβάται κάποιος πιεστικές συμπεριφορές εκ μέρους σου. Προφανώς ο κύριος ανήκει στη συνομοταξία των εξαφανισμένων, όπως τους έχουμε περιγράψει σε άλλες αναρτήσεις.

Ερχόμαστε σε σένα τώρα. Το πρώτο διάστημα μιας σχέσης είναι πάντα ανιχνευτικό. Καλό είναι να μην επενδύουμε και να περιμένουμε να αποδείξουν οι καταστάσεις την ποιότητα της σχέσης. Αφού περνούσατε καλά, σωστά πρότεινες να συνεχίσετε από μακριά και να δείτε πώς θα πάνε τα πράγματα. Αφού όμως δεν είδες ανταπόκριση και άρχισε τα μπερδέματα και τα περί δήθεν εκμετάλλευσης, δεν έπρεπε να επιμείνεις άλλο. Αν ο άλλος δεν είναι εξίσου ενθουσιώδης μαζί μας για μια νέα ρύθμιση, κάνουμε πίσω, του αφήνουμε πρωτοβουλία για κάποιο διάστημα και μετά τον ξεγράφουμε. Δεν αξίζει να ζορίζουμε κανέναν… Ευτυχώς στην περίπτωσή σου η σχέση ήταν σύντομη και θα την ξεπεράσεις γρήγορα.

6 σχόλια:

  1. Κατερίνα, τον βλέπω τον τίτλο του επόμενου βιβλίου σου..."Οι εξαφανισμένοι"...κατι με λέει θα γίνει μπεστ-σελερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτόν τον τίτλο είχα προτείνει για ένα βιβλίο που έχω ήδη έτοιμο, αλλά ο εκδοτικός οίκος προτιμά το "ΣΧΕΣΕΙΣ"... Θα δούμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή είμαι άντρας δεν έχω καταλάβει κάτι με τους εξαφανισμένους. Οταν επιλέξω μια γυναίκα και αφου τη φλερτάρω είμαστε μαζί, δεν καταλαβαίνω γιατι οι περισσότεροι εξαφανισμένοι, χάνοντε μετά το σεξ (με δεδομένο οτι ηταν καλό). Για να την επιλέξω πάει να πει οτι μ αρέσει σαν γυναίκα και ακόμη και αν δε νιώθω τοσο βαθιά αισθήματα, έστω για να εξακολουθήσω να ικανοποιώ την ερωτική ανάγκη, δε με συμφέρει να εξαφανιστώ. Έχω διαβάσει κάποιες ερμηνείες που δίνεις αλλα μου κάνει εντύπωση.

    Και πολλές γυναίκες με ρωτάνε συχνά αν υπάρχουν δείγματα που να φανερώνουν οτι ο άντρας δε τις βλέπει αποκλειστικά για σεξ. Γιατί έχουμε δει και περιπτώσεις όπου ο άλλος κάνει πολλά βήματα για ένα ικανό διάστημα και πάλι εξαφανίζεται. Δε μπορώ όμως να απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σεξ πάντα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αρχή και χάνει ένα κομμάτι του ενδιαφέροντός του σταδιακά αν δε συνοδεύεται από άλλα στοιχεία. Οπότε, ο εξαφανισμένος...την κάνει. Θα μπορούσε να το διατηρήσει στο χαλαρό, αλλά πολλές κοπέλες το παίρνουν πιο σοβαρά και πιεστικά και ο εξαφανισμένος φοβάται πως δεσμεύεται.
    Το αν ο άλλος βλέπει τη σχέση μόνο για σεξ το αποδεικνύει μόνο ο χρόνος.
    Βέβαια, εκτός από τα εξωτερικά αυτά στοιχεία, υπάρχουν και κάποιες ειδικές προσωπικότητες ανθρώπων που ρέπουν προς την εξαφάνιση εξαιτίας δικών τους ανασφαλειών, στερεοτύπων, ανωριμότητας κτλ.
    Η συνέχεια στο βιβλίο....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμμια ιδεα να ξεπερασω τον πονο απο τη φυγη του εξαφανισμενου? Λογικα το ξερω αλλα μεσα μου εχω φρικαρει. Και τελικα υπαρχει περιπτωση να δεθει ενας εξαφανισμενος με καποια γυναικα? Υπο ποιες προυποθεσεις? Τον θελω πολυ, ας με κερατωσε, ας μη μου μιλαει κ δε μπορω να λειτουργησω. Γνωριζα οτι ειναι γυναικας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο εξαφανισμένος δείχνει από την αρχή πως είναι εξαφανισμένος! Μεν επενδύεις στην ελάχιστη πιθανότητα να σε πάρει κάποια στιγμή στα σοβαρά. Αν γνώριζες πως είναι γυναικάς κι αν τον θέλεις έτσι όπως σου φέρεται, πρέπει να ψαχτείς εσύ ως άτομο για να δεις γιατί δεν εκτιμάς αρκετά τον εαυτό σου και ποιες ελλείψεις σου προσπαθείς να καλύψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.