Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κι ένας… ψιλοεξαφανισμένος

Είμαι 48 ετών, παντρεμένη εδώ και 7 χρόνια σε δεύτερο γάμο. Από τον πρώτο μου γάμο έχω ένα γιο 24 ετών που ζει στην πόλη όπου σπούδασε. Με τον άντρα μου έχω καλή σχέση, αν και δεν περνάμε πολύ χρόνο μαζί γιατί είμαστε και οι δυο πολύ απασχολημένοι επαγγελματικά. Εγώ έχω δικό μου κατάστημα και είμαι εκεί όλη την ημέρα.

Πριν από λίγους μήνες άρχισε να εργάζεται σε μια εταιρία δίπλα από το κατάστημά μου ένας άντρας στην ηλικία μου, που μου κίνησε αμέσως την προσοχή. Εκείνος με προσέγγισε διακριτικά, κάθε μέρα περνούσε από το μαγαζί 2-3 φορές, πίναμε  καφέ και γινόταν πολύ ωραία συζήτηση. Μου είχε εκφράσει πολλές φορές το θαυμασμό του και εγώ ομολογώ πως κολακευόμουν. Η παρέα του ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινότητά μου. Δεν είχα ούτε έχω σκοπό να κάνω εξωσυζυγική σχέση, αλλά αυτή η φιλία που είχε και ένα συγκαλυμμένο ερωτικό ενδιαφέρον, μου άρεσε. Κάποια στιγμή με ρώτησε ευθέως αν είμαι ευτυχισμένη στο γάμο μου και εγώ του είπα πως είμαι. Αυτός είναι διαζευγμένος με μια κόρη 16 ετών.

Λίγες μέρες μετά από στη συζήτηση αυτή η παρέα άρχισε να αραιώνει από μέρους του. Πλέον έρχεται βιαστικά λίγο το πρωί και μου λέει μια καλημέρα, δεν έχει χρόνο για καφέ και συζήτηση και κάποιες φορές που περνά μπροστά από το μαγαζί μου, μου γνέφει απλώς φιλικά και μου χαμογελά. Από τη στάση του συμπεραίνω πως είχε δημιουργήσει λάθος εντύπωση πως το πάμε στο ερωτικό και όταν είδε πως αυτό δεν γίνεται, απομακρύνθηκε. Δε λέω πως στεναχωριέμαι, αλλά δεν μου αρέσει η εξέλιξη αυτή. Πώς να φερθώ;

Ε.

Μάλλον πρόκειται ή για λάθος κατανόηση των όρων της «σχέσης» που είχε αρχίσει να δημιουργείται μεταξύ σας ή για μια κλασική περίπτωση «εξαφανισμένου» (όπως το έχουμε αναλύσει σε άλλες αναρτήσεις).

Εσύ είσαι σίγουρη πως από την αρχή δεν του έδωσες περιθώριο να στοχεύει σε κάτι άλλο; Αν όχι, μπορεί δικαίως να δημιούργησε την εντύπωση πως μπορεί να το γυρίσετε στο ερωτικό. Ακόμη όμως κι αν δεν του έδωσες περιθώριο, μπορεί εκείνος να παρεξήγησε τη φιλική σας επαφή και το «αθώο» φλερτ. Και μετά να απογοητεύτηκε ή απλώς να βαρέθηκε. Το γεγονός πως είσαι παντρεμένη από μόνο του δε λέει τίποτα. Η πληθώρα των παντρεμένων –ανδρών και γυναικών- που εμπλέκονται σε εξωσυζυγικές σχέσεις αποδεικνύει πως ο γάμος καθεαυτός δεν αποτελεί φραγμό. Προφανώς χρειάστηκε η δική σου σαφής διαβεβαίωση πως είσαι ευτυχισμένη στο γάμο σου για να τον κάνει να χάσει τις ελπίδες του.

Δεν αποκλείω βέβαια να του συμβαίνει κάτι άλλο προσωπικό ή να γνώρισε πρόσφατα κάποια γυναίκα που τον ενδιαφέρει.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, φαίνεται πως δεν θέλει άλλο αυτή τη φιλία-φλερτ που είχατε. Δικαίωμά του. Δεν σου είχε υποσχεθεί τίποτα, ούτε και επρόκειτο για μακροχρόνια σχέση. Όταν ο ένας θέλει πιο πολλά κι ο άλλος πιο λίγα, μόνο τα λίγα μπορούν να γίνουν.

Έκανες πολύ καλά που δεν επένδυσες. Μήπως είπες ή έκανες κάτι που άθελά σου τον ενόχλησε; Αρχικά προτείνω να του αφήσεις χρόνο να δεις πως θα φερθεί και να μη δείξεις κανένα σημάδι ενόχλησης από την αλλαγή της κατάστασης. Να τον χαιρετάς κι εσύ φιλικά κι ως εκεί.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να ξεκαθαρίσεις τι συνέβη, κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούσες αν θέλεις όπως θα περνά να τον καλέσεις να πιείτε καφέ. Δεν νομίζω πως πρέπει να τον ρωτήσεις γιατί αραίωσε, αυτό θα ήταν πιεστικό. Μπορείς βέβαια να πεις πως τον βλέπεις πάντα βιαστικό και μήπως του συμβαίνει κάτι. Αν δεχτεί αυτή τη συνάντηση, είναι πιθανό να καταλάβεις κάτι. Αν δεν δεχτεί ή αν δεν σου πει κάτι, μην επιμένεις.

Αν πάλι θέλεις να φερθείς πιο τυπικά, αποδέξου τη στάση του χωρίς εξήγηση. Οι κάθε είδους σχέσεις των ανθρώπων είναι πολύ εύθραυστες, λίγες δεν έχουν άλλα κίνητρα και λίγες αντέχουν στο χρόνο.

Φρόντισε με την ευκαιρία να δεις μήπως υπάρχουν στη ζωή σου κάποιες ακάλυπτες ανάγκες και κάνε κάτι γι’ αυτές. Μήπως δεν έχεις αρκετούς φίλους; Μήπως πρέπει να φροντίσεις για μια μεγαλύτερη προσέγγιση με τον άντρα σου; Μήπως είσαι υπερβολικά απασχολημένη; Το κάθε τι που μας συμβαίνει στη ζωή μας είναι μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και προσωπική ανάπτυξη.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.