Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το φλερτάκι μιας παντρεμένης

Είμαι 40 ετών, εργαζόμενη, παντρεμένη και μητέρα δίδυμων αγοριών 8 ετών. Έχω μέχρι τώρα ζήσει μια κανονική ζωή, σπούδασα, είχα κάποιες νεανικές σχέσεις και στη συνέχεια γνώρισα το σημερινό μου σύζυγο στα 30 μου. Σήμερα η σχέση μας είναι καλή, αν και δεν έχουμε χρόνο για ξεκούραση και αναψυχή, υπάρχει συνεννόηση και γενικά είμαι ευχαριστημένη. Δεν μπορώ να πω λοιπόν πως έχω ελλείψεις στη ζωή μου από το παρελθόν ή στο παρόν, όπως συχνά συμβαίνει με κάποιες παντρεμένες και το επισημαίνετε στις αναρτήσεις σας.

Το θέμα μου είναι μια γνωριμία που έχω κάνει στη δουλειά μου. Εδώ και μερικούς μήνες δουλεύω στον ίδιο χώρο με έναν άνδρα της ηλικίας μου που βρίσκεται σε διάσταση, με ένα γιο 12 ετών. Αρχίσαμε να μιλάμε φιλικά για τη δουλειά, για τα παιδιά κτλ. Συμφωνούμε πολύ σε όλα και σταδιακά αναπτύχτηκε μεταξύ μας  φιλία με λίγο φλερτ.  Μερικές φορές συζητάμε στο γραφείο και ανταλλάσσουμε κάποια μηνύματα στον υπολογιστή όταν βρισκόμαστε στο σπίτι. Εκείνος είναι διακριτικός και δεν μου έχει προτείνει ποτέ τίποτα άλλο.

Εγώ όμως διαπιστώνω πως ενδιαφέρομαι όλο και περισσότερο και προσπαθώ να διαβλέψω στα λόγια του και στη συμπεριφορά του αν του αρέσω πραγματικά και αν με βλέπει αλλιώς. Μου έχει γίνει κάτι σαν έμμονη ιδέα. Δεν σκοπεύω να κάνω κάτι, αλλά αισθάνομαι ένοχη απέναντι στον άντρα μου και προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που με κάνει να φέρομαι σαν έφηβη, ενώ είμαι αφοσιωμένη στην οικογένειά μου.

Χ.

Η ανάγκη να είμαστε ενδιαφέροντες και επιθυμητοί στα μάτια κάποιων ατόμων του άλλου φύλου που θεωρούμε σημαντικά, είναι φυσιολογική και αν την αντιμετωπίσουμε με μέτρο δεν επηρεάζει άσχημα τη ζωή μας.

Συνήθως τα παντρεμένα άτομα τα οποία δεν έχουν ζήσει τις εμπειρίες της νεότητας ή δεν είναι ευχαριστημένα από την τωρινή τους κατάσταση αρέσκονται σε φλερτ που μπορεί να καταλήξουν και σε εξωσυζυγικές σχέσεις, ανάλογα και με την αυτοσυγκράτηση και τα στερεότυπά τους. Η περίπτωσή σου όμως δεν είναι τέτοια, γιατί δηλώνεις ευχαριστημένη από το παρελθόν σου και από το γάμο σου και δεν έχεις σκοπό να κάνεις κάτι άλλο.

Πιστεύω πως αυτό που σου δίνει αυτή η φιλική παρέα που διανθίζεται και με λίγο φλερτ είναι ένα δάλειμμα στην πολυάσχολη καθημερινότητά σου, κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι ενδιαφέρουσα και επιθυμητή. Ο σύζυγός σου σε κάνει να τα αισθάνεσαι αυτά; Εσύ εμπνέεις μια τέτοια στάση από μέρους του; Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να φαινόμαστε ελκυστικές και ενδιαφέρουσες κάποια μικρά διαστήματα στο χώρο εργασίας ή μέσα από κάποια μηνύματα, παρά στο σπίτι, απεριποίητες και πολυάσχολες! Ένας γάμος, οσοδήποτε ικανοποιητικός, πάντα μπορεί να βελτιωθεί σε κάποια σημεία έτσι ώστε το αμοιβαίο ενδιαφέρον των συζύγων να μην ατονήσει μέσα στην καθημερινότητα…

Μην προσπαθήσεις να καταπνίξεις από τύψεις μια σχέση αυτού του είδους με το συνάδελφό σου. Ό,τι καταπιέζουμε συνήθως διογκώνεται. Διατήρησέ την στο επίπεδο που την έχεις τώρα, αλλά βάλε την στις κανονικές της διαστάσεις. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ευχάριστο διάλειμμα στην πολυάσχολη καθημερινότητά σου. Εφόσον δεν υπάρχει διάθεση για κάτι περισσότερο, δεν πειράζεις κανέναν. Σίγουρα προσελκύεις το συνάδελφό σου ως προσωπικότητα και ως γυναίκα. Μπορεί να αποτελείς κι εσύ ένα διάλειμμα στη δική του καθημερινότητα και να μη θέλει κάτι άλλο. Υπάρχει και η πιθανότητα εκείνος να έχει διάθεση και για σχέση μαζί σου, αλλά να σέβεται το ότι είσαι παντρεμένη και να το αφήνει σε σένα αν θα κάνεις κάποιο βήμα. Δεν έχει κανένα νόημα να αναρωτιέσαι τι ακριβώς σημαίνει και να σου γίνεται έμμονη ιδέα. Ίσως αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές να προχωρούσατε, αλλά δεν είναι…

Απόλαυσε λοιπόν αυτή τη σχέση όσο κρατά, μην της δίνεις άλλες διαστάσεις και μην έχεις ενοχές αφού τη διατηρείς μέσα σε ορισμένα όρια. Αν έχεις πολύ καλή και ειλικρινή επικοινωνία με τον άντρα σου μπορείς να τον ενημερώσεις για τη φιλία αυτή ώστε να μη θορυβηθεί αν ανακαλύψει πχ. πως επικοινωνείτε και με μηνύματα.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.