Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Facebook

Είμαι 17 ετών, μαθήτρια της τρίτης λυκείου και έχω σχέση από πέρυσι με ένα συνομήλικό μου αγόρι. Προχθές μαλώσαμε άσχημα γιατί διαπίστωσα πως έκανε add στο facebook μια κοπέλα που γνωρίζω πως ενδιαφέρεται γι’ αυτόν. Γενικά είναι πολύ κοινωνικός και επειδή φέτος δεν έχουμε χρόνο να βγαίνουμε λόγω διαβάσματος ασχολείται πολύ με το facebook και έχει ένα σωρό φίλες. Εμένα με πειράζει αυτό και συνεχώς τσακωνόμαστε. Εγώ δεν έχω τέτοιες επαφές με αγόρια, γιατί να έχει αυτός;

Ρ.

Συχνά διαπιστώνω σε ζευγαράκια της ηλικίας σας φαινόμενα ζήλειας που ανάγονται όχι στη δική μας γενιά (των γονέων σας) αλλά σε πολύ παλιότερες.

Οι σχέσεις στην ηλικία σας γίνονται για συγκεντρώνετε κάθε είδους εμπειρίες, να περνάτε όμορφα και να εισαχθείτε ομαλά στις πιο «σοβαρές» σχέσεις στο μέλλον. Δεν αμφιβάλλω πως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν ισχυρά συναισθήματα, αλλά αυτά δεν θα πρέπει να καταπιέζουν τα νέα παιδιά και να καταλήγουν σε ζήλειες και καβγάδες. Αυτό ισχύει για όλες τις σχέσεις, απλώς στη δική σας ηλικία είναι φυσικό να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία όπως και κάποιες ανώριμες συμπεριφορές που πρέπει να γίνονται αμοιβαία κατανοητές και να μη δίνεται συνέχεια.

Έχεις κάποια παράπονα από το αγόρι σου; Φλερτάρει άλλες κοπέλες; Αν αυτό δεν συμβαίνει, άδικα βασανίζεσαι. Αν συμβαίνει, δεν οφείλεται στο facebook. Θα εύρισκε τον τρόπο να το κάνει και χωρίς αυτό. Οπότε αποφασίζεις αν με τις συνθήκες αυτές θέλεις να είσαι μαζί του.

Ας έρθουμε τώρα στο facebook. Προσωπικά το θεωρώ έναν πολύ «αθώο» τρόπο επικοινωνίας. Όλοι οι φίλοι μπορούν να δουν τους φίλους κάποιου και τις επικοινωνίες του, οπότε αν κάποιος θέλει να φλερτάρει δεν μπορεί να το κρύψει. Αν ήθελε να αρχίσει κάτι τέτοιο θα το έκανε μάλλον με τηλεφωνήματα ή μηνύματα στο κινητό ή στο email. Μπορεί να μου πεις πως το facebook οδηγεί σε κάποια πρώτη γνωριμία η οποία μετά μπορεί να εξελιχτεί με άλλο τρόπο.  Θα σου απαντήσω πως πρώτες γνωριμίες μπορεί να γίνουν παντού και εξαρτάται από το κάθε άτομο αν και πώς θα τις συνεχίσει.

Ο φίλος σου είναι δημοφιλής και κοινωνικός, περιβάλλεται από πολλά κορίτσια αλλά είναι μαζί σου. Δε σου λέει κάτι αυτό; Θα μπορούσες κι εσύ να έχεις αγόρια φίλους στο facebook ή γενικά και δεν θα είχε κανένα δικαίωμα να σου τους στερήσει. Εμένα ο άντρας μου που είναι δημοφιλής και κοινωνικός έχει πάρα πολλές φίλες στο facebook, γεγονός που ποτέ δεν με απασχόλησε, αντίθετα μου έχει δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσω κι εγώ κάποιες από αυτές και να γίνουμε φίλες. Πιστεύω πως η ζήλεια χωρίς συγκεκριμένο λόγο είναι κυρίως θέμα ανασφάλειας του ατόμου που ζηλεύει και αμφιβολίας για τη σχέση. Πίστεψε λοιπόν στον εαυτό σου, χαλάρωσε και άσε το αγόρι σου να ασχολείται με το facebook. Γιατί δεν συμμετέχεις κι εσύ ενεργά στην ηλεκτρονική του παρέα για να ξεσκάτε λίγο φέτος που έχετε πιεστικό πρόγραμμα;
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.