Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Κακό προξενιό

Είμαι 32 ετών, από επαρχία. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχω σχέση με κάποιον 6 χρόνια μεγαλύτερό μου.
Η γνωριμία ήτανε κάπως σαν προξενιό. Έψαχνα μια σχέση σοβαρή και η περίπτωσή του μου φάνηκε στην αρχή ότι ήτανε η ιδανική, ασχέτως εάν εκείνος από την πρώτη εβδομάδα βιαζόταν. Μέχρι και όνειρα για μωρό έκανε!! Επειδή είχα απογοητευτεί μετά από μια σειρά ατυχών γνωριμιών, είπα μέσα μου "κάτσε εδώ αφού θέλει να παντρευτεί και βλέπουμε!" Από την πλευρά μου δεν υπήρξε αληθινός έρωτας εξαρχής απλά τον είχα συμπαθήσει. Είχε την πλάκα του, ήθελε να βγαίνουμε συχνά, μου έκανε τα χατίρια και πλήρωνε πάντα χωρίς ίχνος τσιγκουνιάς. Όλα καλά ως εδώ.
Τώρα που γυρίζω πίσω, αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχαν κάποια ύποπτα σημάδια που αγνόησα τότε. Πρώτον έβγαινε κάθε βράδυ και τα έπινε με φίλους.
Δεύτερον: Μου εμφάνιζε πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ έδειχνε να με θέλει πολύ. Αργότερα κατηγόρησε εμένα ότι ειχα μιλήσει μια φόρα κατά τη διάρκεια του σεξ και τον αποσυντόνισα, ενώ ποτέ άλλοτε δεν είχε αντιμετωπίσει αυτό το θέμα.
Τρίτον: υπερβολικός ενθουσιασμός! βιασύνη για γάμο από μέρους του και βιασύνη για εγκυμοσύνη. Χωρίς να ξέρει εάν θα ταιριάζαμε.
Του έβαλα χαλινάρι και του τόνισα να πάψει να βιάζεται. Μέχρι που ήρθε σπίτι μου και η μητέρα μου ξετρελάθηκε. Ο Χ μαζεύτηκε, άρχισε να περνάει τα Σ/Κ σπίτι μου, δεν έδινε σημασία στους πότες φίλους του και προτιμούσε να κάνει παρέα με τον αδερφό μου.
Και όμως συνέχιζα να κάνω παράπονα! δεν άνοιγε το στόμα του να μιλήσει και σπάνια με ευχαριστούσε το σεξ μαζί του. Επίσης με ενοχλούσε το ροχαλητό και το τσιγάρο του.
Δέχτηκε να κάνει μια επέμβαση για το ροχαλητό. Τον βοήθησα εγώ όταν βγήκαμε από το νοσοκομείο. Είχα αναλάβει χρέη νοσοκόμας! όμως αφότου επιστρέψαμε στον τόπο μας, ο κύριος βγήκε έξω με τους κολλητούς και ήπιε! Συνέχισε να βγαίνει με τους φίλους του και να πίνει, παρόλο που τον πήρα σπίτι μου για να τον προσέχω.
Ενημέρωσα το γιατρό που τον χειρούργησε και παρόλο που του απαγόρεψε το ποτό (τον εξέτασε) εκείνος ξαναήπιε!!!! τώρα κινδυνεύουν να πάνε χαμένοι οι κόποι μας...
Δε μιλάμε εδώ και δυο μέρες τώρα, και φυσικά επέστρεψε στους δικούς του. Με κούρασε πια....τι να κάνω δεν ξέρω. Νιώθω ότι υπερτερούν οι 2 κολλητοί του που είναι λάτρεις του ποτού πάντα...Υποσχέθηκε να μην πιει αλλά ποιος τον πιστεύει?? 
Αν τώρα κάνω πίσω είμαι σίγουρη ότι θα μπλέξει πάλι με το ποτό. Το 'χει ξανακάνει άλλωστε και όταν τον άφησε η προηγούμενη σχέση του.
Πως θα παντρευτώ αυτό το  άτομο? Δεν τον εμπιστεύομαι πια με την επιπόλαιη συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα.

Χ

 

Και γιατί είσαι υποχρεωμένη να τον παντρευτείς; Δεν βλέπω κάποια χαρά και ικανοποίηση από τη σχέση, ούτε έρωτα ούτε εκτίμηση στο πρόσωπο του αρραβωνιαστικού σου.
Από τα λεγόμενά σου αντιλαμβάνομαι πως πρόκειται για μια σχέση «προκατ», την οποία επεδίωξες λόγω του ότι τα χρόνια περνούν και σύμφωνα με τα στερεότυπα του χωριού σου –τα οποία έχεις (κακώς) υιοθετήσει κι εσύ ως άτομο- μια κοπέλα 32 πρέπει να παντρευτεί οπωσδήποτε, γιατί πλησιάζει η «ημερομηνία λήξης».
Δεν έχω καμιά αντίρρηση να έχεις σκοπό το γάμο, ούτε και να επιδιώξεις κάτι σαν προξενιό για το σκοπό αυτό, αφού οι αντιλήψεις σου σού το υπαγορεύουν. Η αντίρρησή μου είναι στην ποιότητα του ατόμου με το οποίο σκοπεύεις να ζήσεις θεωρητικά το υπόλοιπο της ζωής σου.
Όπως κι αν τον γνώρισες και με οποιοδήποτε σκοπό, για να τον παντρευτείς πρέπει να νιώθεις ερωτευμένη, να συμφωνείς μαζί του ως προσωπικότητα, τρόπο ζωής και παρέες και φυσικά να έχεις μια καλή σεξουαλική ζωή. Αν αυτά δεν είναι στην αρχή καλά, τι θα γίνει σε λίγα χρόνια που θα έχεις οικογένεια; Αν σκέφτεσαι με κριτήριο το κοινωνικό στερεότυπο της ανύπαντρης στο χωριό, πόσο μάλλον πρέπει να σκεφτείς το στερεότυπο της χωρισμένης με παιδί…. Εγώ βέβαια σου προτείνω να αφήσεις στην άκρη τα στερεότυπα, να δώσεις αξία στον εαυτό σου και να μην παντρευτείς αν δεν βρεις κάποιον αρκετά κοντά σ αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου.
Ένας χρόνος στενής σχέσης και μάλιστα σχεδόν συμβίωσης είναι αρκετό για να φανούν οι προδιαγραφές μιας σχέσης. Υποθέτω πως ο κύριος ήθελε εξ αρχής γάμο για στερεοτυπικούς και ωφελιμιστικούς λόγους και βέβαια για να καλύψει τη σεξουαλική του ανεπάρκεια. Από τα στοιχεία που μου δίνεις, καθόλου καλοί δεν μου φαίνονται οι οιωνοί για γάμο με το συγκεκριμένο άτομο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.