Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Να επανασυνδεθώ;

Είμαι φοιτήτρια 21 ετών και γνώρισα ένα συνομήλικο παιδί με το οποίο και ξεκινήσαμε μια σχέση εξ αποστάσεως που κρατησε 20 μήνες. Το μεγαλυτερο μειονεκτημα ήταν οτι σπούδαζoυμε σε διαφορετικές πόλεις και καταγόμαστε από διαφορετικές πόλεις. Ωστόσο, επειδή οι πόλεις που σπουδαζουμε είναι κοντινές συναντιόμασταν κάθε ΣΚ. Η σχέση δεν είχε μεγάλα καθημερινά προβληματα (όπως γκρίνιες, ζήλια ή τσακωμούς) προσπαθούσαμε να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο με σεβασμό. Αντιμετωπίζαμε δύσκολες φάσεις , κυρίως τα καλοκαίρια που δεν συναντιόμασταν για πολυ καιρό.
Την πρωτοχρονιά , όμως, μου είπε οτι θέλει να μεινει μόνος του γιατί αισθανόταν ότι ήθελε χρόνο με τον εαυτό του και ότι εγώ έδινα περισσότερα στη σχέση απ'ότι εκείνος και δεν θεωρούσε οτι έτσι είναι σωστός απεναντί μου. Το δέχτηκα και προσπάθησα να απομακρυνθώ όσο γίνεται. Του έστειλα ενα γράμμα στο οποίο του εξηγούσα ολους τους λόγους που πίστευα οτι με χωρισε. Ήταν πάντα αφοπλιστικά ειλικρινής μαζι μου και ρεαλιστής. Όσον αφορά το  γράμμα μού έδωσε δίκιο για όλα, μου ζητησέ συγγνώμη για την συμπεριφορά του και με ευχαρίστησε για όσα είχαμε περάσει μαζί.
Ύστερα, από τον χωρισμό  συναντηθήκαμε μετά από 1,5 μήνα για να μου δωσει κάποια πραγματα και να συζητησουμε από  κοντά. Επώδυνη συνάντηση με αρκετο κλάμα.  Στη συνέχεια είχαμε κάποιες επικοινωνίες ώσπου το Μάιο περάσαμε μια μέρα μαζί σαν ζευγαράκι. Πλέον μου ζητά επανασύνδεση  χωρίς να κάνει κάποια υπερβολική κίνηση, με τη μόνη διαβεβαίωση ότι πλέον ξέρει πόσα πολλά αξίζω και δεν θα είναι τόσο παρορμητικός την επόμενη φορά. 
Ταιριάζουμε πολύ (αν όχι σε όλους) στους περισσότερους τομείς, εκτός από τον θρησκευτικό (εκείνος δηλώνει άθεος). Θα ήθελα να ξαναγυρίσω αλλά σκέφτομαι διαρκώς οτι αυτό που πρέπει να κάνω (μετά από τόση δουλειά που έχω κάνει για να προσπαθήσω να τον ξεπεράσω ) είναι να συνεχίσω την ζωή μου.
Α.
Είστε πολύ νέα παιδιά και προφανώς χωρίς σημαντικές προηγούμενες εμπειρίες. Μια μακρόθεν σχέση έχει τις δυσκολίες της, που μπορεί ο ένας τουλάχιστον από τους δυο να μη μπορέσει να τις αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξ άλλου, στην ηλικία σας πολλά αλλάζουν και πολλές ανωριμότητες γίνονται.
Κατά κανόνα, όταν κάποιος λέει στο σύντροφό του «θέλω να μείνω μόνος, δεν σου αξίζω κτλ» αυτός είναι ένας συγκαλυμμένος τρόπος για να του πει πως βαρέθηκε ή θέλει να κάνει άλλα πράγματα. Το γιατί δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι φίλος σου λοιπόν για τους δικούς του λόγους θέλησε να φύγει κι εσύ έκανες πολύ καλά να μην τον πιέσεις.
Τώρα επανέρχεται και σου υπόσχεται πιο ώριμη στάση.  Οι άνθρωποι κατά κανόνα δεν αλλάζουν στα βασικά τους χαρακτηριστικά για χάρη κάποιου άλλου. Αλλαγές για χάρη του άλλου μπορούν να γίνουν μόνο σε θέματα καθημερινής ζωής και συμπεριφοράς. Σου υπόσχεται ωριμότητα, αλλά αυτή δεν αποχτιέται με μια απόφαση, από κάποιον μάλιστα που έχει ήδη δείξει ανωριμότητα πριν λίγους μήνες…. Ωστόσο ποιος μπορεί να σου εγγυηθεί ωριμότητα σε μια σχέση στην ηλικία σου; Πάντα θα διακινδυνεύεις να γίνει κάτι και να χωρίσετε. Θα πρέπει λοιπόν σε κάθε σχέση σου να είσαι προετοιμασμένη για ανωριμότητες και να μην κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια για το μέλλον.
Βλέπω πως ταιριάζατε και είναι προφανές πως υπάρχει έλξη μεταξύ σας. Το βασικό θέμα είναι: τον αγαπάς; εκείνος λέει και νιώθεις πως σε αγαπά; Αν ναι, γιατί να πιέσεις τον εαυτό σου να μείνεις μακριά του; Μπορείτε να ξαναδοκιμάσετε και να δείτε πώς θα πάει αυτή τη φορά, είπαμε χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Αν όμως ο χωρισμός έχει φθείρει τα συναισθήματά σου ή φοβάσαι πολύ να μην πληγωθείς, τότε απομακρύνσου.

Είστε νέα παιδιά και έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας. Οι σχέσεις στην ηλικία σας πρέπει να γίνονται από έρωτα, να είστε αυθόρμητοι, να περνάτε καλά και να διακινδυνεύετε και λίγο… Αυτές οι εμπειρίες θα σας ωριμάσουν και θα σας οδηγήσουν σταδιακά στην ενηλικίωση.

2 σχόλια:

  1. Καλα ολα αυτασ που λες .
    Κοιτα να δεις τωρα ποια εινια η μεταφραση ολων αυτων .

    "θελω να μεινω μονος μου ....δεν μου αξιζεις "
    Μεταφεαση : Εχω καποια αλλη βαλει στο ματι που την γουσταρω ποιο πολυ απο εσενα και εχω τρελλαθει .Και για να μην γινει καμμια στραβη και την χασω σε στελνω ...διοτι η αλλη ειναι ποιο συμαντικη για εμενα ,

    "Θελω να τα ξαναβρουμε ....ξερω τι θελω ....και τετοια "
    Μεταφραση .....Επειδη η αλλη δεν εκατσε και μου εριξε πορτα που με πονεσε πολυ , θελω να τα ξαναβρω μαζι σου για να με νταντεψεις για να την ξεπερασω διοτι θα τρελλαθω .

    Αυτα ...ετσι για να τα σκεφτεις ποιο σφαιρικα τα θεματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου κάνει εντύπωση που η κοπέλα αναφέρει πως αυτός δηλώνει άθεος. Την απασχολεί αυτό; Τη θρησκεία την έχει ως κριτήριο για να συνεχίσει ή να μην συνεχίσει τη σχέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.