Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η πεθερά ήταν η αφορμή

ΣΥΖΏ ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΡΊΑ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 47 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ 45. ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΌΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΈΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΜΑ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΗΡΘΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΚΆΠΟΙΑ ΕΠΈΜΒΑΣΉ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
ΕΓΩ ΤΗ ΘΕΩΡΟΎΣΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΎΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΜΑΝΚΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΧΟΛΙΑ και με υποτιμούσε. Η σύντροφός μου ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΙΕΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΎΣΤΥΧΟΣ ΠΟΣΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑΣ,ΈΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΕ ΘΕΣΕΙ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΤΟ ΒΑΡΗ ΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΌΤΕΙΝΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΑΡΝΉΘΗΚΕ ΛΈΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ

ΜΕΤΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΚΛΑΜΕΝΗ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΝΙΏΘΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΆΡΔΙΟΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΠΉΓΑ ΤΗΣ ΕΞΉΓΗΣΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΎ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΕΓΏ ΝΙΏΘΩ ΑΒΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΦΕΡΘΩ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΝΕΝΑ.
ΈΤΣΙ ΠΡΟΚΕΊΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΊ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΕΊΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΎΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΝΑ ΦΎΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΊΤΙ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΊ Η ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΣΎΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ (ΜΕΤΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ )ΚΑΙ ΚΛΑΊΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΊΣΟΥΜΕ,ΠΩΣ ΔΕΝ ΝΙΏΘΕΙ ΠΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΈΝΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ,ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ  ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ (ΕΝΩ ΟΠΟΣ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΌ) ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΈΝΩ!!!
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΙΕΣΜΕΝΗ ΕΚΕΙΝΗ ΛΕΕΙ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ, ΤΗΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΕΊ ΤΙΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΩΝΕΙ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΆΖΕΙ ΣΦΙΧΤΑ.ΚΟΙΤΏΝΤΑΣ ΜΕ ΜΕ ΘΛΊΨΗ.

ΜΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΝΒΑΝΕΙ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΗΣ.ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΊΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΠΡΌΣΦΑΤΑ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΣΤΕΝΟ ΣΥΓΓΕΝΉ ΤΗΣ ΤΟ ΠΌΣΟ ΣΚΛΗΡΉ ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ 80 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ

ΞΕΡΩ ΣΊΓΟΥΡΑ ΠΩΣ ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ. ΞΕΡΩ ΣΊΓΟΥΡΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΙΈΖΕΙ ΤΡΕΛΑ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΏΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΩ ΤΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ???? ΕΙΜΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ..ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΑΥΤΗ!!!
K.

Το πρόβλημα δεν είναι η πεθερά, αλλά η δική σου σχέση με τη σύντροφό σου. Λες πως είχατε πέσει σε τέλμα πριν εμφανιστεί η πεθερά. Προφανώς έχετε και άλλα ανεπίλυτα θέματα και η πεθερά ήταν απλώς η αφορμή. Φρόντισε λοιπόν να δεις τι θα κάνεις με τη σύντροφό σου και μη στρέφεσαι ενάντια σε ηλικιωμένη και άρρωστη γυναίκα. Δεν τέλειωσε με την επέμβαση έτσι ώστε να επιστρέψει στο χωριό; Έκανες καλά που εξηγήθηκες μαζί της, έστω κι αν δεν βγήκε άκρη. Ποια είναι τα παράπονά της από σένα; Φρόντισες να της τα καλύψεις στο μέτρο της λογικής;
Το θεωρώ απαράδεκτο να φύγεις από το σπίτι που μένεις με την επί 3 χρόνια σύντροφό σου επειδή ήρθε η πεθερά. Επίσης ακατανόητη θεωρώ τη στάση της συντρόφου σου στο όλο θέμα. Ίσως έχει ψυχολογικά προβλήματα τα οποία πρέπει να πάει να τα λύσει.
Κάνε μια ήρεμη συζήτηση μαζί της και ρώτησέ την τα παράπονά της από σένα, σε τι θέλει να αλλάξει η ζωή σας και τι θέλει να κάνετε για τη μητέρα της. Πρότεινέ της να επιστρέψεις στο σπίτι και να κάνετε μια νέα αρχή. Χαράξτε μια κοινή πολιτική και αν είστε αγαπημένοι, η πεθερά θα βρει μπροστά της ένα κοινό μέτωπο. Εξάλλου, αν πέρασαν τα θέματα υγείας, καιρός να επιστρέψει στο σπίτι της. Μπορώ να ρωτήσω γιατί δεν παντρεύεστε με τη σύντροφό σου, μεγάλοι άνθρωποι μετά από 3 χρόνων συμβίωση; Αν δεν πιστεύετε στο γάμο, εντάξει. Αν όμως πιστεύετε και δεν το τολμάτε, πάει να πει πως η σχέση σας είναι ακόμη σε αμφισβήτηση…
Αν με τη σύντροφό σου δεν μπορέσετε να συνεννοηθείτε, τότε τι θα γίνεται στο μέλλον σε κάθε δυσκολία; Δεν είναι λογική απαίτηση να είσαι κάπου εκεί κοντά και να την περιμένεις! Τότε θα πρέπει να χωρίσετε για κάποιο διάστημα να επιστρέψει με άλλες διαθέσεις, αν βέβαια σε βρει ακόμη διαθέσιμο!
Μίλησε λοιπόν με τη σύντροφό σου και αποφασίστε. Επειδή μάλλον είναι δύσκολο να συνεννοηθείτε, καλό είναι να ενταχθείτε σε συμβουλευτική ζευγαριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.