Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Παράλληλες σχέσεις… η μια χειρότερη από την άλλη

Έχω 10 χρόνια σχέση με τον Φ. όπου τα πρώτα 4 χρόνια με κεράτωνε και μου φερνόνταν πολύ πολύ ασχημα. Μου ορκιζόνταν οτι εμένα θέλει και οτι θα αυτοκτονούσε μπροστά μου, με το μαχαίρι της κουζίνας, χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Τα έχασα, είμαι και ψυχοπονιάρα χωρίς ίχνος εγωισμού και τον πίστεψα. Σταμάτησε να έχει επαφές με άλλες, η συμπεριφορά του έγινε σα τον πρίγκηπα που περίμενα και δεν ερχόνταν.
Το κακό είναι ότι τότε είχα βρεί τον Χ, ένα πρίγκηπα, εναν αγγελο και έβγαινα για καφέ μαζί του, ποτέ τίποτα το πονηρό και αυτός σεβόνταν την κατάσταση. Μεχρι που έμαθε τι βίωνα και μετά ξεκίνησε να μου εκδηλώνει εμπράκτος πόσο με θέλει. Προσπάθησα να κρατήσω αποστάσεις, αλλά πάντα ήταν έκει όταν ο άλλος δεν ήταν, πάντα ήταν σωστός προς εμένα και με σεβόνταν.
Ταιριάζαμε σε όλα εκτός απο το σεξ. Τρεις φορές προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι ερωτικό αλλά τζίφος. Η αλήθεια είναι σοκαρίστηκα. Νόμιζα οτι είχα να κάνω με γυναίκα… Τελικά το έψαξε και βρήκε οτι έχει σοβαρά ανδρολογικά προβλήματα. Και με ζαλίζει με γάμο, παιδιά και κλπ για 6 χρόνια που δεν είμαστε κάν μαζί...
Ο Φ. παλιότερα στο σεξ γινόνταν πολύ βιαίος, επιθετική συμπεριφορά και απροσάρμοστη. Όποτε του έλεγα να χωρίσουμε μου φερόταν άσχημα. Ο άλλος ήταν πραγματικά όσα μια γυναίκα ονειρεύεται απο κοριτσακι να ζήσει. Ήθελα και εγώ ένα χέρι να πιαστώ.
Με τον Φ. έχουν περάσει άλλα 5.5 χρόνια και τα 1.5 απο αυτά εξ αποστάσεως και προσπαθεί να μου δείξει έναν καλό εαυτό που να μην με φοβίζει. Δεν μπορω να του πω το ναι, καθότι μου έκανε προταση πριν φύγω για το εξωτερικό.
Οι γονείς του ποτέ δεν με χώνεψαν, ούτε και ο αδερφός του, βεβαιώθηκα είναι ψυχασθενείς. Ο πατέρας του τον εδερνε όταν ήταν μικρότερος αλλα και όταν έβγαινε πριν 9 χρόνια μαζί μου ο οποίος Φ. ήταν 24 τότε. Γενικώς δεν θέλω και δεν μπορω να επιτρέψω στον εαυτό μου να μπει σε μια τέτοια «οικογένεια».
Πώς χωρίζω και απο τους 2? Αγαπάω κάποιον?
Α.
Η ιστορία σου και με τους δυο άντρες μοιάζει βγαλμένη από ταινία… θρίλερ!
Ο Φ, σχέση δέκα χρόνων,  είναι βίαιος, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα και ανήκει σε μια προβληματική οικογένεια. Για να μη σε χάσει μετατράπηκε σε… πρίγκιπα και σου πρότεινε γάμο, αλλά  εσύ δε φαίνεσαι ευχαριστημένη.
Ο Χ, σχέση 6 χρόνων, έχει αφ ενός συμπεριφορά … δεύτερου πρίγκιπα, αφ ετέρου δεν έχετε ουσιαστικά κάνει σεξ, έχει σοβαρά ανδρολογικά προβλήματα  και σου ζητά επιμόνως γάμο. Παρόλα αυτά τον χαρακτηρίζεις ό,τι ονειρεύεται μια κοπέλα.
Απ ό,τι καταλαβαίνω, και οι δυο σχέσεις είναι μακρόθεν επειδή ζεις στο εξωτερικό.
Φυσικά και δεν πρέπει να παντρευτείς κανέναν και καλό θα ήταν να απαγγιστρωθείς και από τις δυο σχέσεις! Έχεις δώσει και στις δυο το χρόνο να αποδείξουν την αξία τους, αλλά, όπως δηλώνεις, παραμένεις ανικανοποίητη. Αν η πρώτη σχέση σε κάλυπτε, δεν θα κατέφευγες στη δεύτερη. Με τον Χ πάλι, όλα είναι καλά εκτός από σεξ. Σε τέτοια περίπτωση, με τον άνθρωπο αυτό καλό είναι να παραμείνεις φίλη, αν κι αυτός το δέχεται.
Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ποια είσαι εσύ και πόσο εκτιμάς τον εαυτό σου, όταν δέχεσαι να εμπλέκεσαι και να παραμένεις τόσα χρόνια σε απαράδεκτες σχέσεις.
Πώς είναι η υπόλοιπη ζωή σου; Ζεις στο εξωτερικό, υποθέτω για λόγους δουλειάς. Θα παραμείνεις εκεί; Έχεις φίλους και ενδιαφέροντα για να στηρίζεσαι; Τι σχέσεις έχεις διατηρήσει στην Ελλάδα; Δεν έχεις οικογένεια να σε στηρίξει;
Η συμβουλή μου είναι να μείνεις μόνη για κάποιο διάστημα και να κοιτάξεις να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Μόνο αν ισορροπήσεις εσύ η ίδια και εκτιμήσεις τον εαυτό σου, θα μπορέσεις στο μέλλον να κάνεις μια σωστή σχέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.