Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Φοιτητική σχέση

Είμαι 25 χρονών και έχω σχεση με μια κοπέλα 23 χρονών εδώ και 8 μήνες. Μένουμε στην Αθήνα και είμαστε και οι δυο φοιτητές. Η σχέση μας ήταν από την αρχή πολύ έντονη .Συγκατοικήσαμε πρακτικά από την πρώτη εβδομάδα. Εμένα ήταν η πρώτη μου σχέση.
Το  πρόβλημα είναι η ζήλεια της. Θυμώνει με κάτι που θα πω ή κάτι που θα νομίσει ότι έκανα. Θυμώνει αν αργήσω. Οι καβγάδες γίνονται όλο και πιο συχνοί. Λέμε άσχημα πράγματα. Πέφτει και καμιά σφαλιάρα και από τις 2 μεριές.
Από την άλλη ηρεμούμε και είμαστε μια χαρά. Αλλά πάντα κάτι γίνεται και καυγαδίζουμε. Μαλώνουμε και για άλλα θέματα αλλά αυτό είναι το βασικό. Μετά τον καβγά τα βρίσκουμε παραδεχόμαστε τα λάθη μας αλλά πάντα τελικά θα γίνει το ίδιο. Λέμε τα ίδια, κάνουμε τα ίδια και τα ίδια και τελικά τα βρίσκουμε. Δε ξέρω πως να το χειριστώ γιατί είναι παράλογο το όλο σκηνικό. Περνάμε καλά κατά τα άλλα. Αλλά δε γίνεται κάθε μέρα να κάνουμε τα ίδια.
Γενικά είχα προβλήματα στη ζωή μου και δε θέλω να χάσω αυτή τη σχέση. Απο την άλλη νιώθω οτι αδικούμε. Είμαι ερωτευμένος και αυτή το ίδιο.
K
Σε κάθε σχέση υπάρχουν 3 επίπεδα επικοινωνίας:
·        Το ιδεολογικό. Καθένας έχει την ιδεολογία του και δεν την αλλάζει για τον άλλον. Αλλαγές στην ιδεολογία μας μπορεί να γίνουν με τα χρόνια, από σημαντικές εμπειρίες ζωής ή ως αποτέλεσμα ψυχοθεραπείας, αλλά οι αλλαγές αυτές δεν θα γίνουν για χάρη κάποιου άλλου. Πχ αν ζηλεύω και θεωρώ πως ο σύντροφός μου δεν πρέπει να βγαίνει μόνος και να αργεί, αυτό δεν θα αλλάξω αυτή την άποψη για χάρη του. Ίσως να προσποιηθώ πως αλλάζω για να τον κρατήσω, αλλά κάποια στιγμή αυτό θα ξεσπάσει.
·        Η καθημερινή ζωή. Είτε φοιτητές, περίπου συνομήλικοι, ζείτε στην ίδια πόλη, έχετε κοινό τρόπο ζωής, έχετε  καθένας τις συνήθειές του. Εδώ το μόνο που μπορεί να αλλάξει ο ένας για χάρη του άλλου είναι οι συνήθειες. Πχ αν εσένα σου αρέσει να βγαίνετε αργά για να διασκεδάσετε κι εκείνης της αρέσει το νωρίς, μπορεί να γίνει αμοιβαία υποχώρηση.
·        Τα αυθόρμητα συναισθήματα και η ερωτική έλξη. Κι αυτά δεν αλλάζουν με τη λογική, πχ να πείσεις τον εαυτό σου πως μια κοπέλα σου αρέσει, όταν αυτό δεν σου βγαίνει.
Όπως καταλαβαίνεις, αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορούν να γίνουν μόνο σε καθημερινά πράγματα. Προφανώς με την κοπέλα σου έχετε διαφορετική ιδεολογία, γι αυτό και διαφωνείτε συνεχώς. Οι συζητήσεις σας ανήκουν στο επίπεδο της καθημερινής ζωής: συζητάτε, βάζετε κανόνες αλλά η ιδεολογία του καθενός σας δεν αλλάζει γι αυτό και δεν τα βρίσκετε. Προφανώς υπάρχουν συναισθήματα και σεξουαλική έλξη, τα οποία μαζί με τον κοινό τρόπο ζωής, σας κάνουν να περνάτε καλά μεταξύ των καβγάδων.
Άνθρωποι που δεν τα βρίσκουν ιδεολογικά είναι δύσκολο να έχουν μια ομαλή σχέση. Επιπλέον είναι η πρώτη σου σχέση και η κοπέλα είναι κι αυτή νέα και μάλλον δεν έχει τις τρομερές εμπειρίες. Κάποιες ανωριμότητες είναι αναμενόμενες και δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχθεί μια τέτοια σχέση. Επίσης, θεωρώ πως ήταν πολύ νωρίς για να συζήσετε. Καλύτερα να έχει ο καθένας το σπίτι του και την ανεξαρτησία του και να βλέπεστε πιο λίγο αλλά πιο ποιοτικά.

Προς το παρόν αποδεχτείτε πως σε κάποια θέματα διαφωνείτε και συμφωνήστε να μη μαλώνετε γι αυτά. Μην επιδιώκετε να πείσει ο ένας τον άλλον, απλώς αποδεχτείτε τις διαφορές σας, αποδεχτείτε πως κάποιες φορές θα διαφωνείτε  και αποφασίστε πως θέλετε να διατηρήσετε τη σχέση σας και φυσικά πως δεν θα χειροδικείτε. Είστε νέα παιδιά, προς το παρόν φροντίστε να απολαύσετε τις ωραίες σας στιγμές και μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.