Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Διαφορετική αξία στη σχέση


Πώς μπορώ να ξεπεράσω ένα αγόρι που έχουμε ελεύθερη σχέση αλλά εγώ νιώθω παραπάνω; Δεν μπορώ να απομακρυνθώ ας ξέρω ότι πρέπει. Τι να κάνω;

Χ.

Μια σχέση στην οποία τα δυο άτομα δίνουν διαφορετική βαρύτητα, είναι πολύ δύσκολη ειδικά για το άτομο που δίνει τη μεγαλύτερη βαρύτητα.

Τη στιγμή που καθορίσατε πως η σχέση θα είναι ελεύθερη, εσύ συμφωνούσες ή προσδοκούσες κάτι άλλο; Οι δυο περιπτώσεις είναι:

-αρχικά συμφωνούσες για την ελεύθερη σχέση και τα αισθήματά σου εξελίχθηκαν στη συνέχεια προς διαφορετική κατεύθυνση. Σε κάθε σχέση είναι σαν να γίνεται ένα άτυπο συμβόλαιο το οποίο έχει συγκεκριμένους όρους και κανένας δεν έχει δικαίωμα στη συνέχεια να παραπονεθεί γι αυτούς. Υπάρχει βέβαια περίπτωση κάποιος από τους δυο στη διάρκεια της σχέσης να αισθανθεί διαφορετικά. Μπορεί τότε να συζητήσει τις νέες του επιθυμίες, αλλά χωρίς απαίτηση. Αν ο άλλος δεν συμφωνήσει, ισχύει ό,τι είχε λεχθεί αρχικά

-προσδοκούσες εξ αρχής κάτι άλλο και ήλπιζες πως ο φίλος σου θα αλλάξει. Έκανες μεγάλο λάθος. Αν ο άλλος εξ αρχής δηλώσει τα αντίθετα, σπάνια αλλάζει επειδή το επιθυμεί και το προσπαθεί ο σύντροφός του. Αν αλλάξει θα είναι επειδή το θέλει ο ίδιος και αυτή η πιθανότητα είναι σπάνια.

Συζήτησες με το φίλο σου τα συναισθήματά σου και τις επιθυμίες σου; Αν ναι και εκείνος αρνήθηκε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το καλό θα ήταν να φύγεις, αφού όμως δεν μπορείς (ακόμα), μείνε και απόλαυσε μόνο αυτό που σου δίνει, αλλά μην επικεντρώνεσαι. Αφού η σχέση είναι ελεύθερη έχεις κάθε δικαίωμα να βγαίνεις και να ψάχνεσαι από κάθε άποψη. Η υπόλοιπη ζωή σου πώς είναι; Έχεις δουλειά ή σπουδές, φίλους, ενδιαφέροντα; Μπορείς να στηριχτείς σ’ αυτά.

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μπορείς να φεύγεις αν κάποια σχέση δεν σε ικανοποιεί και να μένεις και κάποια διαστήματα μόνη. Αυτό είναι θέμα αυτοεκτίμησης και προσωπικής ανάπτυξης και καλό είναι να φροντίσεις να τα αποχτήσεις. Μερικές επισκέψεις σε ψυχολόγο θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν. Προς το παρόν όμως, μόνο κάποιο άλλο ερωτικό ενδιαφέρον θα μπορούσε να σε αποσπάσει από τη σχέση αυτή που ουσιαστικά σε βασανίζει.

4 σχόλια:

  1. Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση στο θέμα μου. Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, γνώριζα δηλαδή οτι έχει σχέση αλλα τον είχα ερωτευτεί. Είναι εξαιρετικά όμορφος και πιο έμπειρος απο μένα. Η άλλη κοπέλα δεν ξέρει για μένα. Επίσης κάνει κάποιες κινήσεις που δε θα τις έκανε κάποιος που ενδιαφέρεται μόνο για το σεξ. Με παίρνει τηλέφωνα συχνά, μου στέλνει μηνύματα, συζητάμε για προβλήματα, μου στάθηκε σε δυσκολίες μου κλπ. Απλά λέει οτι μας θέλει και τις 2.
    Διάβασα την απάντηση αλλα δε βλέπω κάτι που μπορώ να κάνω πρακτικά. Δηλαδή μπορεί ένας ψυχολόγος να με κάνει να ξε-ερωτευτώ αυτό το αγόρι? Δε το νομίζω. Παρόλο λοιπον που ξέρω οτι πρέπει να φύγω, δεν μπορώ. Έχω και φίλες που όλες μου λένε φύγε, σπουδάζω και τα πάω καλά στη σχολή, έχω χόμπυ αλλα δε νομίζω οτι αυτά θα με βοηθήσουν να απομακρυνθώ. Και δε με ενθουσιάζει να βρω κάποιον αλλο. Το χουμε συζητήσει πολλές φορές αλλα είναι ανένδοτος. Ευχαριστώ για το χρόνο σου και αν έχεις κάποια επιπρόσθετη ιδέα θα με υποχρέωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου στο ειπε απ την αρχη, εσυ γιατι συμφωνησες? Να μην πηγαινες! Ασε μας κουκλιτσα μου!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πράγματα δεν είανι άσπρο-μαύρο και όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη παρασυρόμενοι από το συναίσθημα σε συνδυασμό με τις προσωπικές μας ελλείψεις και ανασφάλειες. Το θέμα είναι πώς βγαίνουμε από τέτοιες καταστάσεις...

      Διαγραφή
  3. Την ώρα που πάτε να κάνετε έρωτα σκέψου οτι λίγο πριν έκανε έρωτα με την κοπέλα του. Αν αυτό δε σε μπλοκάρει τότε μήπως δε νιώθεις όσο λές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.