Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

και μην τον είδατε...


Σας έχω ξαναγράψει για το ίδιο θέμα.
Βγήκα ραντεβου προσφατα με ενα παιδι (35 αυτος, 30 εγω). Τον ειχα γνωρισει περσυ σε κοινη παρεα, υπηρξε απο μερους του ενθουσιασμος, ανταλλαξαμε καποια μηνυματα και τηλεφωνα οπου φλερταραμε, ωστοσο δεν κανονιστηκε ραντεβου και χαθηκαμε. Καθε τοσο βέβαια με θυμοταν και με φλερταρε παντα μεσω μηνυματων, αλλα επειδη ειχα μπει σε μια σχεση δεν ανταποκρινομουν.
Τελικα φετος, κι αφου ειμαι πλεον ελευθερη, ξαναμιλησαμε και μου προτεινε να βγουμε ραντεβου. Το οποιο και πηγε πάρα πολυ καλα, εδειχνε πάλι ενθουσιασμενος, συζητησαμε για πολλά, αστειευτηκαμε, φιληθηκαμε ...Μου ειπε δε οτι πέρσι δεν επεδιωξε να με ξαναδει γιατι δεν ηθελε να "καεί" η γνωριμία, επειδη ο ίδιος ήταν σε φαση που ηθελε απλως να παιζει. Φλερταραμε παλι μεσω μηνυματων και τηλεφωνων την επομενη μέρα μετα τη συναντηση κι όλα εδειχναν ότι το πρωτο ραντεβου θα διαδεχόταν δευτερο και τριτο κλπ.
Δεν μου προτεινε να ξαναβρεθουμε, όμως. Τελικα μια-δυο μερες μετα προτεινα εγω, αλλά πηρα κατι αοριστες απαντήσεις τύπου "ναι εννοείται, να βρεθούμε, θα σε πάρω μόλις γυρισω από (εκει που ήταν)". Τη συνεχεια τη μαντευει κανεις ευκολα απο τον τιτλο…Αναρωτιεμαι αν υποκρινοταν τον ενθουσιασμενο, αν εκανα κατι κατι στραβα...Τα γνωστα που μας πιανουν εμας τις γυναικες οταν "παγώνουν" τη γνωριμια ετσι οι αντρες…
Α.

Θυμάμαι που είχαμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με έναν εξαφανισμένο, και είχες τις ίδιες ανησυχίες. Άλλο ένα περιστατικό εξαφάνισης, λοιπόν! «Οι εξαφανισμένοι» είναι το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου μου ΣΧΕΣΕΙΣ. Για το φαινόμενο αυτό έχουμε μιλήσει εκτεταμένα σε προηγούμενες αναρτήσεις, όπου αναλύουμε και τους λόγους για τους οποίους κάποιοι άντρες μπορεί να φέρονται έτσι.
Θα ασχοληθώ λοιπόν μόνο με τον δικό σου ρόλο στην ιστορία, επειδή σου έχουν ξανατύχει εξαφανισμένοι. Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζεις σαν γυναίκα. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι άντρες δεν θα ασχολιόνταν μαζί σου από την αρχή, δεν θα σε φλέρταραν ένα χρόνο και δεν θα τους χρειαζόταν ένα ενθουσιώδες ραντεβού για να το καταλάβουν. Η μόνη τέτοια περίπτωση θα ήταν να έχεις μια πολύ εντυπωσιακή και προκλητική εμφάνιση, που κάνει τους άντρες να ελπίζουν σε σκέτο σεξ στο πρώτο ραντεβού, αλλά χωρίς συνέχεια. Και αν αυτό δεν γίνει, να εξαφανίζονται. Δεν νομίζω όμως πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, σε μια μορφωμένη κοπέλα σαν εσένα.
Αρχικά, να ξέρεις πως ένα ποσοστό αντρών εξαφανίζεται για τους δικούς του λόγους. Αν δηλαδή βγεις με 10 άντρες, 2-3 από αυτούς αναπόφευκτα θα εξαφανιστούν στη συνέχεια. Αν όμως κρίνεις πως σε σένα συμβαίνουν πολλές συγκριτικά εξαφανίσεις, πρόσεξε τα παρακάτω:

·         Μήπως δίνεις την εντύπωση πως ζητάς απεγνωσμένα σοβαρή σχέση; Ανεξάρτητα από το τι μπορείς να λες, συνήθως η πραγματικότητα φαίνεται. Μήπως είσαι πολύ ενθουσιώδης στο ραντεβού και δίνεις την εντύπωση της έναρξης σχέσης; Μήπως αναφέρεσαι σε επόμενα ραντεβού ή δραστηριότητες;

·         Μήπως δίνεις την εντύπωση της πολύ σοβαρής; Αυτό τρομάζει κάποιους άντρες, όπως και η μεγάλη εξυπνάδα, μόρφωση ή επαγγελματική επιτυχία. (μου έχει τύχει προσωπικά!)

·         Μήπως, αντίθετα, δίνεις το μήνυμα πως είσαι πολύ «απελευθερωμένη», οπότε ελπίζουν σε σεξ στο πρώτο ραντεβού; Και όταν δεν προχωρείτε απομακρύνονται;

·         Μήπως δίνεις την εντύπωση της πολύ απαιτητικής ή αγχώδους; Θα σου διηγηθώ μια προσωπική εμπειρία. Μια γνωστή μου διαμαρτυρόταν πως δεν έβρισκε σύντροφο και πως μετά το πρώτο ραντεβού οι άντρες εξαφανίζονταν. Είχα παρατηρήσει όμως πως κάποιες φορές που είχαμε βγει μαζί για καφέ, η συμπεριφορά της με είχε αγχώσει: αργούσε στο ραντεβού, διαμαρτυρόταν για την κίνηση, δεν της άρεσε το μέρος που πηγαίναμε, ο καφές δεν ήταν καλός, το γκαρσόνι ήταν αγενές, εκείνη αναφερόταν όλο σε επαγγελματικά της προβλήματα κτλ.  Οπότε κι εγώ διαπίστωσα πως δεν ήθελα να βγαίνω μαζί της. Της υπέδειξα λοιπόν με λεπτότητα τον πιθανό λόγο που και οι άντρες δεν της ζητούσαν δεύτερο ραντεβού. (Αυτή είναι βέβαια μια ακραία περίπτωση αγχώδους γυναίκας). Και οι αλλαγές δεν γίνονται με πρακτικές συμβουλές αλλά με την ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας μέσω προσωπικής ανάπτυξης.

·         Μήπως γίνεσαι πιεστική με μηνύματα ή τηλεφωνήματα πριν και μετά το ραντεβού;

·         Και, το κυριότερο, μήπως επιλέγεις λάθος άντρες; Αυτό μπορεί να γίνεται υποσυνείδητα αν κατά βάθος φοβάσαι τη δέσμευση ή έχεις πληγωθεί στο παρελθόν ή έχεις κάποια άσχημα πρότυπα σχέσεων στην παιδική σου ηλικία κα., θέματα που μόνο με ψυχοθεραπεία μπορούν να ανιχνευθούν και να επιλυθούν.  
 
Μην επηρεάζεσαι τόσο πολύ από τις εξαφανίσεις. Για το δικό σου ρόλο σ’ αυτές, αν όπως είπαμε το φαινόμενο κρίνεις πως είναι ιδιαίτερα συχνό, καλό είναι να κάνεις μερικές επισκέψεις σε ψυχολόγο. Όσον αφορά τους άντρες, μην το ψάχνεις… Υπάρχουν πολλοί που εξαφανίζονται, ενώ η κοπέλα είναι μια χαρά. Γι' αυτό, μην επενδύεις αμέσως στις νέες γνωριμίες, μην πείθεσαι από ενθουσιασμούς και άφηνε το χρόνο να δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.