Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ο πρώην …ξαναχτυπά

Έχω ένα μήνα σχέση με μια κοπέλα, είμαι πολύ ερωτευμένος αλλά ζηλεύω το παρελθόν της. Είμαστε και οι δυο περίπου 25 ετών. Εκείνη είχε μία σχέση 10 χρόνια, τα 5 από αυτά τα χρόνια μένανε μαζί και είχανε δώσει και λόγο (αρραβώνας).
Χωρίσανε, με γνώρισε και άρχισε να βγαίνει μαζί μου 9 μήνες μετά το χωρισμό τους. Μου ‘χει δείξει ότι είναι ερωτευμένη μαζί μου και δεν μου έχει δώσει κάποια αφορμή ότι της λείπει η προηγούμενη σχέση της, εξάλλου μου είχε εξηγήσει ότι είχαν τελειώσει προ πολλού, απλά του έδινε ευκαιρίες.
Το θέμα μου είναι ότι αυτός τώρα που είδε ότι είναι ευτυχισμένη άρχισε να της στέλνει μηνύματα, να παίρνει τηλέφωνα, να πηγαίνει στη δουλειά της, να ζητάει να περάσουν μαζί γιορτές κτλ. Η κοπέλα μου του έχει εξηγήσει ότι είναι σε σχέση και ότι θέλει να σταματήσει να την ενοχλεί και εννοείται πως δεν έχει βγει μαζί του  ούτε και το θέλει, αλλά αυτός δεν λέει να σταματήσει να της κολλάει.
Δεν μου έχει κρύψει τίποτα, μου έχει πει τι ακριβώς της λέει. Είναι γεγονός ότι εγώ ζηλεύω απίστευτα την όλη κατάσταση, τα είχανε 10 χρόνια, προφανώς και με πειράζει που της κολλάει πάλι ο πρώην της.
Πώς πρέπει να αντιμετωπίσω την κατάσταση; Πρέπει να ‘μαι ήρεμος και να δείχνω ότι δεν με ενοχλεί; Γιατί αυτό είναι πρακτικά αδύνατον, βλέπετε δεν είμαστε και στην ίδια πόλη (ενώ ο πρώην της είναι), μια ώρα απόσταση βέβαια αλλά δεν είναι εφικτό να ‘μαι πάντα εκεί, ενώ γι’ αυτόν είναι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να την κάνω να καταλάβει πως αισθάνομαι; Νομίζει ότι απλά ζηλεύω, δεν θέλει να καταλάβει ότι όλο αυτό δεν είναι υγιές για την σχέση μας και ότι με ενοχλεί.
Φ.

Δεν πρέπει να προσποιηθείς πως η επαφή αυτή δεν σε πειράζει, αφού σε πειράζει τόσο. Εξήγησε ήρεμα στη φίλη σου τα συναισθήματά σου και την άποψή σου πως η κατάσταση δεν είναι υγιής για τη σχέση σας. Έχεις δίκιο πάνω σ’ αυτό. Δεν μπορεί ο πρώην μετά από τόσον καιρό να εμφανίζεται στη ζωή κάποιας και να της ζητά κοινές εξόδους και γιορτές. Θα το θεωρούσα φυσικό, αν έχουν αποκαταστήσει μετά το χωρισμό τους μια στοιχειωδώς φιλική σχέση, να μπορούν να τηλεφωνηθούν σε μια γιορτή ή να πιούν έναν καφέ μια φορά το εξάμηνο, αλλά ως εκεί.
Τι είδους σχέση είχαν πριν γνωριστείτε εσύ με την κοπέλα σου; Αν μόνο τώρα που εκείνη συνδέθηκε μαζί σου εκείνος άρχισε τις επαφές, αυτό είναι μια πολύ σαφής ένδειξη πως έχει ζηλέψει και θέλει να διαταράξει τη σχέση σας. Γιατί μπορεί να το κάνει αυτό; Ίσως να είχε ελπίδες επανασύνδεσης όσο εκείνη ήταν ελεύθερη. Ίσως πάλι να είναι ένας πληγωμένος εγωισμός που τον κάνει ανταγωνιστικό, πιθανώς εκδικητικό και –απ’ ό,τι κατάλαβα- μάλλον αγενή.
Εκτός από το να πεις τα συναισθήματα και τις απόψεις σου, δεν νομίζω πως πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Ζήτησέ της να επιλύσει η ίδια το θέμα για το καλό το δικό της και της σχέσης σας. Εκείνη πώς έχει αντιδράσει ως τώρα; Δεν την πειράζει όλο αυτό; Του δήλωσε ρητά πως ενοχλείται και πως δεν θέλει επαφές; Πως έχει μια νέα σχέση και η στάση του της δημιουργεί προβλήματα; (Αν και νομίζω πως, ανεξαρτήτως σχέσης, αν δεν ήθελε η ίδια επαφές θα έπρεπε να είχε αντιδράσει).
Εσύ δεν της έχεις ως τώρα εξηγήσει πώς αισθάνεσαι; Κάνε το το συντομότερο, χωρίς όμως δράματα και συναισθηματικούς εκβιασμούς. Η ειλικρίνεια είναι πάντα καλύτερη, κι όπως εκείνη σου μιλά ειλικρινά για ό,τι γίνεται, πρέπει να της μιλήσεις κι εσύ. Πρόβλημα θα υπάρχει μόνο αν εκείνη θεωρεί την κατάσταση φυσική κι εσύ αφύσικη… Αλλιώς, κανένας δεν μπορεί να την υποχρεώσει να κάνει κάτι που δε θέλει.
Για την απόσταση, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Αλίμονο αν η φίλη σου προτιμούσε τον πρώην της επειδή ζουν στην ίδια πόλη και η σχέση σας κινδύνευε από μιας ώρας απόσταση! Τότε δεν θα άξιζε τον κόπο να είστε μαζί.

2 σχόλια:

  1. Φίλε μου το θέμα λύνεται εύκολα αν και η ίδια θέλει. Εσένα αν σε καλούσε κάποιος ανεπιθύμητος συνέχεια και σου πρότεινε εξόδους τι θα έκανες? Θα του μίλαγες γλυκά και θα περίμενες να βαρεθεί? Εφόσον με το καλό δε λέει να καταλάβει ο πρώην, ας του πει η κοπέλα οτι την επόμενη φορά που θα με καλέσεις ή θα με πλησιάσεις θα σε πάω στην αστυνομία. Καντο και μας λες την εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δε σταματησει μπορεις και στον ιδιο να μιλησεις. Με το ηρεμο. Φιλε η κοπελα ειναι αλλου σταματα να την παρενοχλεις γιατι εχω ηδη ενημερωσει την αστυνομια και θα σου κανω ασφαλιστικα μετρα αν συνεχισεις. Επισης να κρατησει η κοπελα τα σμσ και τις κλησεις ως αποδεικτικο και πιθανες μαρτυριες στη δουλεια και αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.