Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Δεν μπορώ να ξεφύγω από μια σχέση

Πρίν  ενάμιση χρόνο χώρισα με τον φίλο μου μετά απο 8 χρόνια σχέση(ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερος μου) κοινή απόφαση θα έλεγα καθώς τσακωνόμασταν συνέχεια και γενικά είχε πολύ άσχημη συμπεριφορά απέναντι μου.Δεν έχω κάνει άλλη σχέση αν κι έχω προσπαθήσει δεν νιώθω καλά με τον εαυτό μου δεν έχω ξεπεράσει τον χωρισμό μας κι αυτό γιατί θέλω μια πιο σαφή απάντηση θέλω έναν σοβαρό λόγο που μου φέρθηκε έτσι θεωρώ ο τι του φέρθηκα με τον καλύτερο τρόπο παράτησα τα πάντα γι αυτόν άλλαξα τόπο παράτησα τη δουλειά μου έχασα τους δικούς μου τους φίλους μου κι χωρίς να μου το ζητήσει το ήθελα. Σίγουρα έχω το δικο μου μερίδιο ευθύνης δεν είμαι η τέλεια αλλά δε μπορώ να δεχτώ οτι μετα απο τόσα χρόνια κι οσα περάσαμε αυτα που ειχε να μου προσάψει ήταν οτι δε του άρεσε το φαγητό μου!!! η οτι οι δικοί μου ξαφνικά θέλουν να μας χωρίσουν....ούτως η άλλως με τους δικούς μου δεν ήθελε να χει σχέσεις κι ποτέ δεν τον πίεσα γι αυτό είχαν τυπικές σχέσεις όπως κι με τους δικούς του δεν ήθελε πολλά γενικά φοβόταν οτι το να συναναστρέφεσαι με κόσμο θα σου κάνει κακό γιατί όλοι κάτι θέλουν να πάρουν απο σένα. Κάτι που εγω δε πιστεύω κι πάντα τσακωνόμασταν γι αυτό κι είχα φτάσει σε σημείο να βλέπω κρυφά τις φίλες μου κι τους δικούς μου....Παρόλο αυτά εγώ τον αγαπούσα κι δυστυχώς ακόμα τον αγαπάω και τον σκέφτομαι γιατί ξέρω οτι είναι μόνος του  δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ ολο αυτό. Θεωρούσα οτι με το καιρό θα μου περάσει προσπαθώ να κάνω πράγματα έχω τη δουλειά μου τους φίλους μου αλλά αυτός δε φεύγει απο το μυαλό μου...νιώθω τέτοια προδοσία κι αδικία θέλω να μάθω τι έκανα πια τόσο λάθος θέλω να μου πει τον πραγματικό λόγο θεωρώ οτι μετά απο τόσα που έχω κάνει γι αυτόν όπως κι αυτός για μένα αξίζω μια εξήγηση ακόμα κι μετά απο τόσο καιρό ....δε μπορώ να συνεχίσω έτσι..
Γ.

Είναι φανερό πως αυτή η ιστορία σου έχει μείνει μια «μισοτελειωμένη υπόθεση». Μόνη λύση είναι να τον βρεις και να του ζητήσεις να ξεκαθαρίσετε ψύχραιμα τι συνέβη. Αν δεχτεί, καλώς, αν όχι, δεν μπορείς να κάνει κάτι να τον πιέσεις να συζητήσετε. Θα πρέπει να το ξεπεράσεις μόνη σου και καλά κάνεις και ασχολείσαι με τη δουλειά σου και τους φίλους σου για να αποκεντρωθείς από τη χαλασμένη σχέση.
Ένας άνθρωπος τόσο κλειστός και φοβισμένος είναι δύσκολο να κάνει στενές σχέσεις εμπιστοσύνης. Προφανώς όμως ο δικός σου δεν το είχε συνειδητοποιήσει αυτό ή το είχε αλλά δεν θέλησε να το παραδεχτεί και εύρισκε ασήμαντες δικαιολογίες.
Έρχομαι όμως στις δικές σου ευθύνες για τη ζωή σου. Αυτόν τον άνθρωπο τον επέλεξες και έμεινες 8 χρόνια μαζί του με άσχημη συμπεριφορά. Εγκατέλειψες τα πάντα, όπως λες, για χάρη του. Αυτό σημαίνει πως δεν πρόσεξες και δεν υπερασπίστηκες αρκετά τον εαυτό σου και στηρίχτηκες ολοκληρωτικά σε έναν άνθρωπο που δεν σου έδινε εγγυήσεις καλής σχέσης. Θα πρότεινα λοιπόν να δεις ποια είσαι εσύ και τι θέλεις από τη ζωή σου, ποιες ακάλυπτες ανάγκες έχεις και προσκολλάσαι.
Μια συνεργασία σε ψυχολόγο θα σε βοηθήσεις να ξεκαθαρίσεις.

1 σχόλιο:

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.