Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το σεξουαλικό ενδιαφέρον έχει ατονήσει (συνέχεια)

Η φίλη Τ ακολούθησε τις συμβουλές μας και ανακάλυψε το λόγο.
Πριν από λίγες μέρες απαντήσατε στο ερώτημά μου «Το σεξουαλικό ενδιαφέρον έχει ατονήσει». Ακολούθησα τις συμβουλές σας και συζήτησα μαζί του με τον κατάλληλο τρόπο. Η απάντηση με σόκαρε και ήταν από αυτές που είχατε προβλέψει. Ο φίλος μου μου αποκάλυψε πως έχει κάποιες ιδιαίτερες σεξουαλικές επιθυμίες, τις οποίες τα τελευταία χρόνια κάλυπτε με κοπέλες που προσφέρουν αμειβόμενες υπηρεσίες. Προσπαθούσε από καιρό να αλλάξει και όταν με γνώρισε με ερωτεύτηκε και αποφάσισε να κάνει αυτή την αλλαγή μέσα από μια σχέση μαζί μου. Βλέπει όμως πως τις περισσότερες φορές δεν του βγαίνει. Δεν θέλει να με χάσει και είναι πολύ στεναχωρημένος. Εγώ τα έχω χαμένα. Δεν θέλω να τον χάσω, αλλά και αποκλείεται να ασπαστώ τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Δεν ξέρω τι να κάνω. Παρακαλώ βοηθήστε με.
Τ

Καταλαβαίνω πως έχεις σοκαριστεί, αλλά είναι καλύτερο να ξέρεις τι συμβαίνει και να το αντιμετωπίσεις, παρά να αναρωτιέσαι και να υποθέτεις. Υπάρχει λοιπόν μια σεξουαλική ιδιαίτερη προτίμηση του φίλου σου, την οποία εσύ δεν ασπάζεσαι και εκείνος δεν τολμά να σου προτείνει. Ταυτόχρονα, υπάρχει αγάπη μεταξύ σας και δεν θέλετε να χάσετε ο ένας τον άλλον.
Όπως αναλύω στην ανάρτηση «σεξουαλική προτίμηση», οι σεξουαλικές ιδιαιτερότητες είναι συνήθως αποτέλεσμα ψυχολογικών θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν. Ο φίλος σου αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητά του ως ψυχολογικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί; Θα ήταν καλό να επισκεφτεί κάποιον ειδικό και να κάνει δουλειά προσωπικής ανάπτυξης. Θα μπορούσατε εξάλλου να κάνετε συμβουλευτική ζευγαριού. Αν εκείνος είναι διατεθειμένος να μπει σε τέτοιες διαδικασίες και εσύ είσαι διατεθειμένη να του συμπαρασταθείς και οπλισμένη με υπομονή, τότε μπορεί σταδιακά να γίνει μια μετακίνηση στις σεξουαλικές του διαθέσεις.
Εσύ πως αισθάνεσαι για τη σεξουαλική του κατεύθυνση; Μήπως η αποκάλυψη έχει επηρεάσει τα συναισθήματά σου; Είναι πάντως πολύ σημαντικό και δείχνει πόσο σε αγαπά το γεγονός πως θέλει να κάνει μαζί σου  την προσπάθεια μεταστροφής και πως δεν σου ζητά εκβιαστικά να ασπαστείς τις προτιμήσεις του.
Δεν σου προτείνω να κάνεις στο σεξ πράγματα που δεν θέλεις προκειμένου να μην τον χάσεις. Ίσως όμως θα μπορούσατε να βρείτε κάποιον κοινό τόπο, ως μορφή σεξουαλικού «παιχνιδιού», που να έχει κάποια σχέση με τις προτιμήσεις του και ταυτόχρονα να μη σου είναι κι εσένα  απεχθές τουλάχιστον για να κάνεις μερικές δοκιμές. Δεν ξέρω περί τίνος ακριβώς πρόκειται και δεν μπορώ να προτείνω περισσότερα. Η συνεργασία πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατάλληλο ειδικό μπορεί να σας βοηθήσει πολύ περισσότερο.
Αν παρ’ ελπίδα δεν καταφέρετε κάτι από τα παραπάνω, οι επιλογές σου έχουν να κάνουν με το πόσο αγαπάς τον συγκεκριμένο άνθρωπο, πόσο σημαντικό είναι το σεξ στη ζωή σου, τι στόχους έχεις για σχέση αυτή την περίοδο και πόσο υπομονετική είσαι. Μπορείς:
  • Να αρκεστείς σε μια σχέση με πολύ αραιές σεξουαλικές επαφές και να απολαμβάνεις τα άλλα στοιχεία που σου προσφέρει. Βλέπεις πώς όλα αυτά θα εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου και αποφασίζεις στην πορεία.
  • Να συμφωνήσεις μαζί του πως θα έχετε ελεύθερη σεξουαλικά σχέση και όσο κρατήσει.
  • Αποφασίζεις να φύγεις από τη σχέση. Αφού ταιριάζετε σαν άνθρωποι και αγαπιέστε, θα μπορούσατε να βγείτε ψύχραιμα από το σχήμα του ζευγαριού και να διατηρήσετε μια καλή φιλία.
Κατερίνα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.