Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Οι καλές σχέσεις είναι θέμα τύχης;

Έχω μια απορία που με απασχολεί πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό
Θεωρείτε ότι το να βρεις κάποιον με τον οποίο να ταιριάζεις και να σε θέλει το ίδιο είναι θέμα τύχης; Και αν όχι τι πρέπει να κάνεις για να προκαλέσεις τον έρωτα; Πώς μπορεί να συμβεί; Εξηγείται; Δεν λέω για την περίπτωση που μόνο ένας ενδιαφέρεται. Για την περίπτωση που "δένουν" εννοώ. Είναι θέμα τύχης και συγκυρίας ή όλα εξαρτώνται από εμάς και αν ναι τότε τι πρέπει να κάνουμε;

Τ.

 

Αρχικά, οι καλές σχέσεις προϋποθέτουν καλή ψυχική κατάσταση και προσωπική ανάπτυξη των μελών. Αν εσύ είσαι καλά με τον εαυτό σου και ξέρεις τι θέλεις, αν μπορείς χωρίς πρόβλημα να είσαι και μόνη, τότε αφενός θα κάνεις καλή επιλογή και αφετέρου δεν θα εξαρτηθείς. Καλή επιλογή σημαίνει να βρεις ισορροπημένο άτομο, ελεύθερο και με ίδια διάθεση με σένα για σχέση και να το επιλέξεις επειδή πραγματικά ταιριάζετε και όχι επειδή δεν μπορείς χωρίς σχέση. Αν κάτι από αυτά τα «αν» δεν ισχύει, η σχέση διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να διαλυθεί.

Η τύχη παίζει κάποιο ρόλο στο ποιους ανθρώπους θα συναντήσεις στο δρόμο σου, εξαρτάται όμως από σένα πού θα κυκλοφορήσεις, ποιους θα «δεις» να περνούν μπροστά σου και ποιους θα επιλέξεις. Η ερωτική έλξη παίζει ένα ρόλο, αλλά αν υπάρχει μόνο αυτή η σχέση θα είναι βραχυπρόθεσμη.

Ας πούμε τώρα πως τα προηγούμενα «αν» ισχύουν και δυο ισορροπημένοι, ανεξάρτητοι άνθρωποι έχουν και οι δυο διάθεση για σχέση, συναντιούνται, αρχικά ταιριάζουν και ξεκινούν.

Από κει και πέρα η τύχη έπαψε να παίζει τον όποιο ρόλο της και ξεκινά το ουσιαστικό ταίριασμα μεταξύ του ζευγαριού και η δουλειά που πρέπει να κάνουν για να προσαρμοστούν μεταξύ τους. Οι προσαρμογές μπορούν να γίνουν μόνο σε επίπεδο καθημερινής ζωής και συμπεριφοράς. Ουσιαστικές αλλαγές χαρακτήρα και ιδεολογίας δε γίνονται για χάρη κανενός, και όποιος το προσπαθήσει θα αποτύχει.

Άρα συνοπτικά οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου είναι:

·         Θεωρείτε ότι το να βρεις κάποιον με τον οποίο να ταιριάζεις και να σε θέλει το ίδιο είναι θέμα τύχης; Εν μέρει τύχης αλλά κυρίως προσωπικής ανάπτυξης και καλής επιλογής

·         Και αν όχι τι πρέπει να κάνεις για να προκαλέσεις τον έρωτα; Να εξελιχθείς προσωπικά και να μην έχεις «ανάγκη» τη σχέση, πράγμα που συνήθως οδηγεί σε κακές επιλογές

·         Για την περίπτωση που "δένουν" εννοώ. Είναι θέμα τύχης και συγκυρίας ή όλα εξαρτώνται από εμάς και αν ναι τότε τι πρέπει να κάνουμε; Μετά την αρχική αμοιβαία επιλογή ξεκινά η δουλειά στο ζευγάρι, η οποία μπορεί να αλλάξει μόνο συμπεριφορές και όχι χαρακτήρες ή ιδεολογίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.