Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο σύζυγος αδιαφορεί

Μετά από 16 χρόνια γάμου, ο άντρας μου αδιαφορεί τελείως για το σεξ μεταξύ μας. Η σεξουαλική μας σχέση δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα θερμή, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν… ανύπαρκτη. Σε όλα τα άλλα θέματα είναι καλός σύζυγος και πατέρας και σαν άνθρωποι γενικά ταιριάζουμε. Είμαι σίγουρη πως δεν υπάρχει εξωσυζυγική σχέση, γιατί δουλεύει πολύ και δεν βγαίνει καθόλου μόνος. Όσες φορές έχω διαμαρτυρηθεί, μου λέει πως κουράζεται πολύ και έχει άγχος. Επιπλέον ξέρω πως δεν του αρέσει που έχω παχύνει. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω το θέμα. Είμαι 43 ετών και ο άντρας μου 45.
Π.

Η χαλάρωση της σεξουαλικής σχέσης ενός ζευγαριού που είναι χρόνια παντρεμένο είναι ένα συχνό φαινόμενο.
Είναι σίγουρο πως ο άντρας σου δεν έχει κάποιο οργανικό πρόβλημα; Πολλές φορές κάποιοι άντρες αποφεύγουν να παραδεχτούν μια οργανική αδυναμία και να αναζητήσουν ιατρική λύση, γιατί (κακώς) θεωρούν πως κάτι τέτοιο θίγει τον ανδρισμό τους.  Τις σπάνιες φορές που έρχεστε σε σεξουαλική επαφή η λειτουργία του είναι κανονική; Αν όχι, θα πρέπει να τον ενθαρρύνεις ευγενικά να ψάξει ιατρικά το θέμα.
Αν δεν υπάρχει οργανική αιτία είναι πιθανό:
  • Το άγχος και η κούραση να τον έχουν καταβάλει, οπότε χρειάζεται αλλαγή τρόπου ζωής. Πρέπει να εξετάσει αν μπορεί να βάλει την επαγγελματική του ζωή σε έναν άλλο ρυθμό, να προσέξει τη διατροφή του, να ασκηθεί, να πάρει κάποια συμπληρώματα διατροφής και να εκπαιδευτεί σε κάποιες μορφές χαλάρωσης.
  • Να έχετε κάποια προβλήματα που σας έχουν απομακρύνει και έχουν επιδράσει αρνητικά στη σεξουαλική έλξη του προς εσένα. Περιγράφεις τη σχέση σας ως καλή. Εκείνος πώς τη βλέπει; Υπάρχει πιθανότητα το ένα μέλος να νομίζει πως όλα πάνε καλά αλλά το άλλο να έχει κάποια προβλήματα τα οποία δεν εκφράζει. Αν υποψιάζεσαι πως κάτι στη ζωή σας δεν τον ευχαριστεί, κάνε μια συζήτηση χωρίς να το συσχετίσεις άμεσα με το σεξ.
  • Η συνήθεια να έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση του ενδιαφέροντος στη σχέση σας. Φροντίζετε να έχετε προσωπικές στιγμές, να πηγαίνετε κάπου μόνοι σας, να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν; Ίσως χρειάζεστε μια προσπάθεια ανανέωσης. Το να προσέξετε κι οι δυο το βάρος σας και γενικά τον εαυτό σας εντάσσεται στην προσπάθεια αυτή.
  • Να έχετε απλώς διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες, οπότε θα πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση.
Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, συζήτησε σοβαρά και ήρεμα μαζί του το θέμα θεωρητικά και όχι μετά από κάποια αποτυχημένη προσπάθεια σεξουαλικής προσέγγισής σας. Όπου και να υπάρχει πρόβλημα, αυτό είναι κοινό σας θέμα και πρέπει να συνεργαστείτε να το επιλύσετε.  
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.